Fredag nu igen!
I blommig fredag går temat runt våran favorit. Här kommer jag att tänka lite utanför "Prydnadsträdgården" och istället fokusera på köksträdgården, närmare bestämt sallad.
Min favoritsallad som jag odlade förra året ska jag bjuda på denna fredag.
Jag gillade egentligen alla salladssorter, men den som väckte mest känslor estetiskt sett var den ekologiska Bladbatavian 'Redlo'. På fröpåsen såg den ut att ha ganska brinnande orange färg, men i verkligheten drog den ganska hårt mot lila.
Vacker var den hur som helst!
Jag skördade blad för blad nerifrån. Den växte rätt högt, så det blev massor av sallad från några få plantor. Snygga att ha i salladen och riktigt goda. De gick inte i blom på sommaren och på hösten var de rätt köldtåliga faktiskt.
Det blev en frodig och snygg kombo att ha den gröna persiljan i mitten och röda toner på båda sidorna. Batavian på ena sidan och rödbeta på andra.
En smaksensation och favorit var också den ekologiska romerska salladen 'Tantan'. Stora frodiga huvuden med vacker grön färg och riktigt saftiga och krispiga att sätta tänderna i.
Det var min estetiska favorit och min smakligaste favorit under förra odlingssäsongen!
I år har jag frön till ca 25-30 sallads sorter ifall jag räknar med spenat sorterna...
Crazy, I know!
Men de har ju både olika såperioder och olika skördeperioder.
Kom ihåg att idag fram till kl.22 kan man ännu delta i utlottningen av två microleaf fröpåsar.
Klicka HÄR för att delta.
Trevlig helg!
Kitty
I blommig fredag går temat runt våran favorit. Här kommer jag att tänka lite utanför "Prydnadsträdgården" och istället fokusera på köksträdgården, närmare bestämt sallad.
Min favoritsallad som jag odlade förra året ska jag bjuda på denna fredag.
Jag gillade egentligen alla salladssorter, men den som väckte mest känslor estetiskt sett var den ekologiska Bladbatavian 'Redlo'. På fröpåsen såg den ut att ha ganska brinnande orange färg, men i verkligheten drog den ganska hårt mot lila.
Vacker var den hur som helst!
Jag skördade blad för blad nerifrån. Den växte rätt högt, så det blev massor av sallad från några få plantor. Snygga att ha i salladen och riktigt goda. De gick inte i blom på sommaren och på hösten var de rätt köldtåliga faktiskt.
Det blev en frodig och snygg kombo att ha den gröna persiljan i mitten och röda toner på båda sidorna. Batavian på ena sidan och rödbeta på andra.
Bladbatavia 'Redlo', Krusbladig persilja och rödbeta |
Det var min estetiska favorit och min smakligaste favorit under förra odlingssäsongen!
I år har jag frön till ca 25-30 sallads sorter ifall jag räknar med spenat sorterna...
Crazy, I know!
Men de har ju både olika såperioder och olika skördeperioder.
Kom ihåg att idag fram till kl.22 kan man ännu delta i utlottningen av två microleaf fröpåsar.
Klicka HÄR för att delta.
Trevlig helg!
Kitty
Förstår att dessa bladväxter var dina favoriter - dom var otroligt vackra! Och dom gav mig lite idéer till våren.....
SvaraRaderaKRAM
Susie
De är verkligen vackra, och om de dessutom smakar gott, då måste de vara favoriter.
SvaraRaderaLägger dem på minnet.
Trevlig helg /Marika
Så fint du har i din köksträdgård! Och det ser inte ut som om du har några snigelangrepp heller... Somliga har det bra. :-)
SvaraRaderaTack för tipset på salladen. Ska testa den i år.
Allt gott!
Vilken fin och frodig köksträdgård. Utmärkta tips för jag ska försöka mig på att prova lite fler sorter av sallat och så färre frön och oftare. Visst låter det lätt men ändå så svårt att lyckas med.
SvaraRadera//Helene
Salatplantinger er faktisk riktig vakkert! Har notert meg et navn eller to. Ja, de (hage)gale har det godt!
SvaraRaderaSmakliga favoriter känns helt rätt nu när jag verkligen längtar efter färskt och fräscht grönt.
SvaraRaderaHa det gott! Carina
Alltid så bra att få tips om bra sorter.
SvaraRaderaSnygga är de också.
Trevlig helg
Anette
Alltså man kan ju inte ens äta så vackra grönsaker :) Jag hoppas på tur ikväll...
SvaraRaderaVilka vackra salladsodlingar du har. Själv har jag lagt allt sånt på is för många år sen. Men jag tror jag skall prova så lite i krukor och se hur det går, det är ju så gott med egen odlad sallad. Ha det fint. Carita
SvaraRaderaGår att så i krukor också, men håll koll på fuktigheten. Salladen kan bli besk om den står torrt. :)
SvaraRadera/Kitty