När man inte kan odla grönt ute så kan man ju faktiskt odla grönt inne!
Bildkollaget nedan är från en tidigare sådd. Här ser man tydligt hur snabbt de växer. Men det är viktigt att hålla dem fuktiga, för de vissnar snabbt! Jag brukar ha plast över.
Kolla på klippet nedan, Så här gör du:
Har du svårt att se klippet? Här hittar du det på youtube.
Det går lika bra att så i jord, den håller fuktigheten lite bättre. Jag gillar att så på hushållspapper för att krassen hålls ren när den växer upp, inga rester från jorden följer med. Och hur coolt är det inte att driva upp på hushållspapper?! Att det ens är möjligt?!
Hur läckert är det inte att klippa färsk smörgåskrasse direkt på mackan?!
(Bilden nedan är malaxlimpa med färskost, kallrökt lax, nyklippt smörgåskrasse och lite dill)
Smörgåskrasse är rätt pepprig i smaken, en riktig smakexplosion i munnen. Förhöjer smaken på vilken macka eller sallad som helst. Snygg och god att dekorera maten med också. Man äter ju med ögonen också. Att den sedan är hälsosam och innehåller bra näringsämnen gör inte saken sämre.
Så man kan stila lite när man har gäster och klippa över lite egenodlad krasse på maten.
Senast idag fick jag klippa krasse direk på tallriken då vi åt lunch.
Kidsen tycker det är intressant och roligt att gå och nypa av lite skott och äta, speciellt Alva. Hon nyper skott till kompisen och har henne att smaka vad vi har som växer här inne.
Barn lär sig så mycket av vad som sker runt dem!
De har en helt annan syn och nyfikenhet på grönsaker som odlas på egen gård, eller som nu på vintern odlas i fönstret.
Kitty
Kolla på klippet nedan, Så här gör du:
Det går lika bra att så i jord, den håller fuktigheten lite bättre. Jag gillar att så på hushållspapper för att krassen hålls ren när den växer upp, inga rester från jorden följer med. Och hur coolt är det inte att driva upp på hushållspapper?! Att det ens är möjligt?!
Hur läckert är det inte att klippa färsk smörgåskrasse direkt på mackan?!
(Bilden nedan är malaxlimpa med färskost, kallrökt lax, nyklippt smörgåskrasse och lite dill)
Smörgåskrasse är rätt pepprig i smaken, en riktig smakexplosion i munnen. Förhöjer smaken på vilken macka eller sallad som helst. Snygg och god att dekorera maten med också. Man äter ju med ögonen också. Att den sedan är hälsosam och innehåller bra näringsämnen gör inte saken sämre.
Så man kan stila lite när man har gäster och klippa över lite egenodlad krasse på maten.
Senast idag fick jag klippa krasse direk på tallriken då vi åt lunch.
Kidsen tycker det är intressant och roligt att gå och nypa av lite skott och äta, speciellt Alva. Hon nyper skott till kompisen och har henne att smaka vad vi har som växer här inne.
Barn lär sig så mycket av vad som sker runt dem!
De har en helt annan syn och nyfikenhet på grönsaker som odlas på egen gård, eller som nu på vintern odlas i fönstret.
Kitty
Tack för det tipset :)
SvaraRadera