söndag 12 april 2020

Farbror Grön i Jakobstad

Nu är det länge sedan jag hunnit lägga upp något här på bloggen. Det betyder inte att bloggen är nere, bara en oplanerad paus. Men nu är jag här och jag har massor av material samlat från ett helt år tillbaka som jag förhoppningsvis ska hinna få ut här vid tillfälle.

Jag vill börja med att berätta om det intressanta mötet jag hade med Johannes Wätterbäck aka Farbror Grön i början av mars. Så jo, det är över en månad sedan, men som jag sa... så ligger jag lite efter.
Detta var faktiskt andra gången jag träffade Johannes. HÄR kan ni se hur det gick första gången då jag träffade honom 2017, för 3 år sedan.

Farbro Grön föreläste i Jakobstad 4.3.2020
Arrangerat av Jakobstads Arbis


Farbror Grön drivs av Johannes Wätterbäck och Theres Lundén som tillsammans odlar, dokumenterar material och skriver inlägg och böcker. Även barnen är involverade. Den nyaste boken har pärmbilden fotograferad av den 9 årige dottern.

På dessa kanaler hittar ni Farbror grön:


Johannes är en fantastisk föreläsare!
Han har en röst som är behaglig att lyssna på och hans humor får åhörarna konstans att brista i skratt. Efter föreläsningen så sade en bekant till mig att han var roligare än när hon lyssnade på Robert Gustafsson! Den är inten dålig komplimang inte!


Under föreläsningen fick vi ta del av vackra bilder, intressanta och roliga berättelser, skratt och givetvis ta del av hans breda kunskap när det kommer till att pröva sig fram i den stora världen av odling!


Efter föreläsningen kunde man köpa hans böcker, få den personligen signerad och prata lite med Johannes. Det var en ordentlig kö till signeringen och många som gärna ville prata med honom!



Vid föreläsningstillfället hade hade den nya boken inte kommit ut ännu, men de har ju skrivit två andra fantastiska böcker!
Ni kan läsa min recension om böckerna HÄR.
När jag har fått hem den nyaste boken kommer jag berätta mer om den.

Bok nr.2 "Flera finrar gröna"

Här kan ni kika på ett filmklipp från kvällen.
Ifall ni har problem att se klippet så hittas det även HÄR på min Youtube kanal.


Jag är så glad att vi hann få hit Johannes så att vi fick inspireras av hans odlande och höra om den nya boken som han och Theres gav ut i slutet av mars.

Har ni inte hört om den så kan ni leta upp boken: 
"Skörda, Lagra, Laga"

Den ger dig tips på hur du kan använda din skörd, hur du lagrar den och allt möjligt annat som är bra att veta när man odlar sin egen mat. Jag väntar ännu på att få hem mitt exemplar så att jag får läsa nu inför årets odlingssäsong. Man kan alltid lära sig något nytt, få tips eller bli påmind om saker man glömt.

Ni hittar hemsidan på farbrorgron.se

Jag läste att Johannes fått ställa in typ 25 föreläsningar och kurser pga den pågående coronakrisen!
Det är otroligt ledsamt...
Ledsamt för de som vill delta, ledsamt för honom som företagare som går miste om sin inkomst och chansen att sälja mer böcker, som adderar till inkomsten. 
Nu är det verkligen väldigt tuffa tider för alla företagare, och privatpersoner.

Tack Farbror Grön för att du inspireras oss odlingsglada!

/Kitty

5 kommentarer:

jasa fotocopy 24 jam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Cetak Spanduk Cepat sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Good day! This is my first viait to your blog! We are a collection of volunteers and
starting a new project in a community in the same niche. Yourr
blog proided us valuable information to work on. Yoou have done a
marvellous job!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Denna sida är bara bäst <3

Här är mitt bästa hösttips på billig shopping <3<3<3

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen