fredag 6 november 2015

Paniken över saknad Gala-outfit!!

Har varit i oskick i nästan två veckor nu... Suck.

Tanken var egentligen att jag skulle börja söka kläder till Finlandssvenska blogggalan redan förra veckan, men så blev det ju inte då. Har funderat mycket över klädseln, dresscode är Gala&Guld.
Inget i garderoben passar, och festkläder är inget jag någonsin haft något bra urval av heller.

Samtidigt som jag hade beställt hem lite bas-kläder till familjen så klickade jag hem en svart maxiklänning, i hopp om att denne kunde lösa mitt problem.
När plagget väl kom så lade jag det på mig, tittade i spegeln och konstaterade att det såg ut som en svart potatissäck! Maken tittade på mig, dröjde en stund och frågade sedan "Ska du på begravning?"... Tror ni jag behöll klänningen?? No way!

Känner mig lite starkare nu, men energinivån är inget att hurra över.

Orkade mig in i en butik idag iallafall efter en snabbvisit till "stora matbutiken". Nu tror jag att jag har en aning om vilken typ av outfit jag vill ha, som jag kommer att känna mig bekväm i.
Jag tror bestämt att jag skippar klänning helt!
Det blir tights (svarta eller guld) och någon festlig tunika/kortklänning, svarta skor med hög klack, en liten festväska i guld och guldsmycken.
Plocka ihop en liten inspirationstavla nedan.


Nästa vecka ska jag åka in till stan igen och pröva mig fram, har även en Kokkola-date med min mor nästa vecka, så få se om jag hittar något där. Nu har jag iallafall en plan! Sedan är det att hitta något som passar min korta trubbiga kropp...

Mitt andra problem var skor!
Mina festskor gick sönder, det andra paret är för stora och de andra jag har är gamla, omoderna och fula med för låg klack.
Tror dock att jag hittade mina skor idag, köpte dem inte ännu, men de finns undansatta.. 
De var bekväma, snygga och svarta!Dessutom passar de bra inför vintern. De hade lite större krusor, även om det inte var så synligt. Nackdelen var dock att det lät lite när man gick, lite som knarrande lenkkiskor...
Paret som gick sönder var helt omöjligt att gå med på vintern! De var så släta under (som de flesta festskor) att jag kom glidande fram och var tvungen att hålla i nån för att hållas på fötterna... lite som bambi på hal is... hahaa..

Vad tror ni om min plan?
Kommentera gärna och tipsa! I need all the help!
Har ju hela två veckor på mig innan galan går av stapeln...

Ser så fram emot galan och att få träffa alla andra Finlandssvenska bloggare som kommer att vara där!
Dessutom har de ordnat med bra underhållning och artister som Fredrik Furu, Ronya och Frida Andersson!

Kitty

1 kommentar:

♥Min Eden♥ sa...

Absolut som en bra plan Kitty! Jag ska till Kokkola idag och hitta den där accessoaren... risken finns att jag skippar klädkoden helt...
/nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen