söndag 15 november 2015

Kvällspyssel: Enkel väggkalender

Igårkväll fick jag inspiration att fixa lite home made-projekt till min tavelvägg som ska göras i vardagsrummet. Efter att jag ramat in vykorten (som jag bloggade om igår HÄR) så började jag teckna och stämpla!

Det blev en inramad teckning med huvud-/ansiktsprofiler och en väggkalender.

Väggkalendern är inte så praktisk, eftersom den bara har månader, men inga dagar och datum. Den ska bara få bli utfyllnad på väggen. Blev inte riktigt nöjd, ändrade mig på slutet, men då var det redan för sent! Ibland önskar man att det vore lika enkelt i verkligheten att gå tillbaka och korrigera som det är på datorn. Men sen det är på pappret så är det där! Det som blir speciellt med den är själva upphängningen.


Använde mig av två olika stilar, och både små och stora bokstäver, när jag stämplade rubriken.
Så fort jag hade tryckt rubriken konstaterade jag att det lämnade för lite utrymme för årtalet, som jag ville ha med stor stil! Suck! Satte årtalet längst ner istället, men var tvungen att fylla tomrummet när rubriken låg så långt till vänster. Satte in ett litet årtal, och sen slog det mig... Varför inte skissa en liten bild?? Men då var det för sent!

Månaderna kom också så långt ut i kanten, att de såg ut som ett enda långt ord. Satte därför röd färg på första bokstaven för varje månad.Ja... jag vet inte hur snyggt det blev... men roligt var det att sitta och pyssla en stund!
Tyckte ännu att månaderna inte skillde sig så mycket, så ramade in den ena raden och gjorde yttre ramen lite tjockare. Om det blev bättre vet jag inte. (ha ha...)Upphängningen då?
Nu har jag ju tänkt att den inte ska ramas in, inte göras hål i och inte tejpas fast.
Nej, den ska få hänga i en byxhängare!


Skissade några ansikts-/huvudprofiler som jag ramade in.
Har en låda full av gamla ramar, och jag kommer antagligen använda vita, bruna och svarta. En mix helt enkelt som förhoppningsvis ska ge liv i min tavelvägg.
Annars har jag svart sprayfärg om jag vill ha bort det bruna!Får se var detta ska sluta?! Har inte plockat ut allt på golvet ännu och pusslat ihop hur jag ska ha det. Man vet ju aldrig, kanske det finns nåt jag inte gillar eller som inte passar tillsammans...

Men idag har jag fått sofforna på plats (tror jag... har flyttat dem så många gånger nu..), lamporna upphängda, vitrinen flyttad, tavelhyllan vi hade kinectsensorn på är nertagen och mer kuddar med delvis nya dynöverdrag kastade i sofforna!
Mer om det ser ni senare!Kitty

1 kommentar:

Bettina Bäck sa...

Härligt med pyssel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen