måndag 26 mars 2012

FÖRVARING del 1

Nu i samband med att jag fixat till mitt arbetsrum (ÄLSKAR att jobba här nu!) så har ju hela tiden ämnet förvaring varit framme. Förvaring ska vara praktiskt, du ska ha lätt att hitta din grejer, göra livet enklare helt enkelt. MEN, man vill ju samidigt att det ska vara snyggt! all förvaring behöver inte vara grejer gömda in i skåpen. Jag tänkte ha en del av mina sytillbehör framme på hyllan och i lådor i "Expiditen", helt synliga! Igår hade jag en liten ljus stund i min eländiga sjukdimma och började smått ordna upp grejerna, men det är nog en bit kvar!

Detta + mera finns ännu i skåpet!  Nere till vänster finns en jättestor pafflåda full med tyger, mestadels klädtyger. dom ska sorteras i dom vita lådorna i expiditen som syns högst upp. sen har jag ännu en låda med lite blandat äldre/nya inredningstyger nere till höger. där ser man också massor av påsar med tyger jag köpt som fortfarande är där i påsen.. Det ni inte ser är en annan pafflåda som är full av gamla toppar och jumprar som jag tänkt sy om (har börjat på en redan..) och så finns ännu en korg full av olika band, snören och gummiband och sånt.. Så borde det finnas mera knappar här någonstans...


Vi går vidare. Som jag tidigare nämnde så ville jag ha "easy access" när man behöver något när man sitter och syr. Min lösning var att ha förvaringen mitt framför ögonen...


 Själv tycker jag att förvaringen blev en del av inredningsdetaljerna :)
Ska visa lite närmare på innehållet.

Knappar, knappar, knappar... Vet inte varför, men alltid när jag köper tyger så kommer jag hem med ett par knappar också. Och när jag beställde tyger så beställde jag samtidigt lite olika knappar :)
(Någonstans i skåpet borde det finnas mer.. har inte nåt så djupt ännu..)

När vi var på ikea och handlade grejerna till mitt arbetsrum (och sonens sovrum) så plockade jag samtidigt denna glasburk i kärran. Den har ju nu fått sig en liten dos av washitejp, (kan beställas här) och blivit en "knappburk". Hålet är stort så det är inga problem att sticka ner hela handen och plocka upp önskad knapp vid behöv!


Så kommer vi då till de två vita lådorna som också står här framme på hyllan.Här hittar man alltmöjligt skoj som man behöver när man ska sy något!

I den första lådan hittar man olika knäppen, säkerhetsnålar, kardborreband och dragkedjor i mängder! Sen när jorden går under och du behöver en dragkedja.. jag har i flera färger, olika längder, slutna och öppningsbara!!!


I den andra lådan hittas band mm. av alla möjliga varianter och färger! Dessa prickiga är bara för juvliga! (Ska någongång lägga upp bild på en tunika med det svartvita bandet jag sydde åt dottern.)

Fick nyss hem en liten låda med två böcker på posten (kommer i ett senare inlägg). Denna låda klippte jag i bitar och nu har jag rullat upp band på de paffbitarna, recycling!


Här är kantband till kuddan/filten/halsduken med vita mjuka bollar, massa bilder att stryka fast och sy på kläder som dekoration eller om ett hål behöver döljas. Spetsar, gummiband med knapphål, storlekslappar att sy i kläderna, mina "tags" mm...


Nu blir det långvila för mig efter detta långa inlägg. Är ju inte helt kry, lite febrig och yr ännu...
Men det kändes som evigheter sen jag gjorde ett vettigt inlägg... vet ju inte om ni tycker detta ÄR vettigt?? Men det är sådant som snurrar runt i min hjärna nu jyst!

Vi ses igen! enjoy reading! tackar för kommentarer :)


Kitty

1 kommentar:

Lilja's Corner sa...

Va härligt att ha en massa material att ta till då sylusten faller på! Och nära till hands dessutom! Ser snyggt ut.

Hoppas du kryar på dig snart! Om du int kommer till skolan den här veckan så syns vi int före Stockholmsresan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen