måndag 12 januari 2015

nytt liv till julplanteringen...

Julplanteringen med sockertoppsgran och hyacinter som jag gjorde på pysselkvällen vid Sunds i november fick sig nyligen ett ansiktslyft.


Det första som gjordes var att ta bort de utblommade hyacinterna.
Hade någongång under december köpt några plantor av Fittonia. Det var tänkt att jag skulle fixa till en annan plantering också i zinkhjärtat som jag brukar använda. Men det blev inget av det pga tidsbrist. Nu satte jag de två grön-vita i den här krukan istället. 
Den andra som hade rosa ådringar i bladen torkade bort för mig och hamnade i roskisen...Om jag inte hade haft de extra plantorna kvar här hemma så skulle jag bara fyllt igen hålen efter lökarna och kanske flyttat om dekorationerna eller placerat nån sten i krukan. Då skulle den ha fått ett neutralt och naturligt utseende och inte så säsongsbetonad.När jag hade krukan där under lampan så konstaterade jag att jag slarvat för mycket med bevattningen, så barren har blivit rätt så bruna. Tanken var att jag skulle försöka sköta den bra och plantera ut den i rabatten eller en kruka till våren. Nu blir det inte så när jag misskött den.


Hur gör ni när julen är över?
Slänger ni era julblommor och planteringar samtidigt som julen städas ut? Eller låter ni dem stå så länge de ser bra ut?


Kitty

3 kommentarer:

MJ sa...

Har också försökt spara barrväxterna för att kunna plantera ut dem i trädgården till våren, men de hinner ju alltid suck...torka och barra bort innan dess.Har en i år igen som jag nuförsöker hålla på ett svalt ställe för att se om den klarar sig.

Drömgården sa...

Jag har en till sockertoppsgran, som inte är uppstammad. Den är fortfarande grön! Hoppas jag kan hålla den vid liv ännu en 4 månader...
/Kitty

Johanna sa...

Jag låter dem stå så länge de är snygga och jag orkar se på dem... Och jag brukar orka se på dem länge. ;)

Lade visst mina hyacinter bort sisådär samma tid som du (jag skriver ju detta väldigt många dagar senare, förlåt för det), de hade redan blommat ut. Två av tre amaryllisar gjorde till blommor, så de är ännu framme. :D

Fittonian ser rolig ut, liknar något jag köpte vid julen, men den har lila färg på bladen. Kanske den är släkt (borde googla...)

Ha det bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen