torsdag 26 februari 2015

vad färg på belysningen kan göra...

För en tid sedan vann jag en låda med "Happy Lights" på en annan blogg. Älskar dessa ljusslingor! De finns i olika längder och i en mängd olika färger och kombinationer. Var kurvande förbi centrum efter jobbet idag och sprang in till butiken Katarina Maria, där "iris lights" säljs (även lösvikt). 


Hem kom jag med hela EN BOLL!
I know! Sounds nuts!

Orsaken till köpet av bara en ynka boll var helt enkelt för att få testa hemma om de passar på min slinga, om de är samma storlek och färgen! Visst passar de på slingan, men "iris" är en aning större än "happy". Men det gör inget, tror inte att man lägger märke till det.

Happy Lights
Happy lights slingan med den ena bollen i beiget bytt till en ren vit iris lights.
 Tyckte nämligen att mina ljusa bollar har så gult sken. Bollen jag köpte var ren vit. Upptäckte direkt att mina som hänger här hemma är naturvita. Därav det gula skenet! Gillar de naturvita när slingan inte är på, men de blir helt enkelt för gula när de tänds. Dessutom finns det bollar i beige, som har ännu gulare sken. Kommer att byta ut några bollar, men har ännu inte riktigt bestämt mig för färgen...


Dom två första blderna på vit boll är den nya iris, de övriga är de jag har från tidigare. Tyvärr är det lite svårt att få rätta färgerna på bild, speciellt den mörka som nästan ser ut att gå i lila här på bilden. Har två mörka färger på slingan, en i mörkgrått och en mörk som går i gråbrunt.

Här ser man tydligt hur mycket vitare den nya bollen är jämfört med de ursprungliga naturvita.

Ska antagligen byta de naturvita till vita? 
Dom i beige då?
Ska jag byta dom till en mellangrå? 
Mera vita? Eller kanske en pigg pastell inför vårens inredning?
Har fyra bollar av respektive färg, ja, eller nu har jag bara kvar tre i beige... Kitty

1 kommentar:

SHOGBERG sa...

Så snyggt med ljusslingor. Här i Ekenäs kan man köpa bollar lösa också, så man kan byta beroende på humör. Jag diggar. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen