söndag 15 februari 2015

Gränslös välgörenhet 2015

Igår fick jag och maken lite tumistid, vändagen till ära, eller rättare sagt välgörenhets konserten till ära som råkade infalla på vändagen! Barnen var hos kusinerna över natten. 

Vi började kvällen med konsert och fortsatte senare till Hotell Epoque där vi åt en fantastiskt god vändagsmeny! Förrätten bestod av en sallads-/fiskbuffé, kunde ha ätit bara sallader, de var gudomliga! Sen kom varmrätten in på tallrik. Pepparstek med steakhouse fries och rosade grönsaker. Jag hade beställt min portion med mindre otatis och mera grönsaker, ett klokt och hälosammare val, dessutom var grönsakerna himmelskt goda! Sedan avslutades middagen med kaffe och dessertbuffé.

Ska ge er några bilder från konserten...

Tillsammans med musiker från musikhuset och Dennis Rönngård öppnade Christine Sten showen. Jag (som hade vändagsdate med maken) Hade fått bra platser längst fram för att kunna fotografera hela konserten! Jag tycker att det är roligt att få ta del av hela eventet på mitt eget lilla vis, genom att föreviga kvällen med foton och filmsnuttar! 

Christine Sten. Sånglärare på musikhuset i Jakobstad.
Dennis Rönngård. Arrangör, musiker och speaker, även kallad "spindeln i nätet" för Gränslöskvällen.
Janina Snellman. Fantastiskt duktig sångelev på Pedersöre MI.
Sedan var det dags för "Gränslös kören". 
Ett härligt gäng utvecklingsstörda som tillsammans bildar en kör med sångglädje, värme och lycka! Ifall någon i publiken hade haft en dålig dag innan de kom dit så gick de hem med ett leende! Deras glädje smittar av sig i hela salen och alla ser lika glada ut när de promenerar ut! Magi!

Gränslös kören i Andersén salen.
Efter körens första sång ställde sig hela salen upp och sjöng för en kille i kören som råkade ha födelsedag på vändagen. Och vilken passande dag för en konsert som denna!
Fantastisk sång med Mikael Svarvar vid pianot, tillsammans med den sköna rösten av Christine Sten.
Marko Luponero Lindholm (Regissör) berättade om Musikalen "Natten är ännu ung" som han jobbar med, en nytolkning av Lars Sunds ungdomsroman från 1974. Den har premiär 2.4.2015 i Schaumansalen på Campus Allegro. Föreställningar 2-24.4.2015.
Filip Vikström, Joel Forsbacka och Filip Rosengren gav smakprov från den kommande musikalen "Natten är ännu ung". Piano: Markus Söderström.

Julia GrannasStuderande på YA i musikhuset i Jakobstad.
Rebecca Varhama. Även hon från Musikhuset.
Gitarr, Joel Svenfelt och sång av Karoliina Forsen. Båda från musikhuset.
När Dennis bad publiken ställa sig upp och dansa eller dansa i stolen så var det många som drogs med! Det var även några som gick ända upp på scenen och rockade loss! Resten  av publiken satt inte heller stilla och alla klappade i händerna! Det var nästan så att taket lyfte av Andersénsalen!
 I slutet av konserten fick de alla rosor (och traditionsenligt kastade en herreman från kören sin ros ut till publiken). Sedan ropade publiken "En gång till! En gång till!" och då rev hela gänget i med en svängande "En natt i juni" av Lasse Berghagen.

Gränslös kören och alla solister. Här var det Andreas Forsman (Pedersöre MI) som drog solot.

Stort tack för en fantastisk kväll!
Och vi ses nästa år igen!

I år befann sig närmare 300 personer i publiken. Som ni såg på bilderna så medverkar flertal artister, musikstuderanden och lokala talanger! För att det alls ska bli någon "välgörenhet" så finns sponsorer med i bilden och inträde förstås. 

All vinst från konserten går oavkortat till boenden i nejden i Samarbete med FDUV, (Förbundet De Utvecklingsstördas Väl). 
Tidigare år har handikappanpassade specialcyklar för klienter (2013) och möbler till boenden (2014) inskaffats. Vet inte hur fastställt det är med användningen för pengarna från gårdagens konsert, men nu satsas det på att förbättra kulturen på boenden i nejden med trivsamma hörnor för lättläst litteratur.

HÄR kan ni läsa och se några bilder från ÖT.

HÄR hittar ni inlägget från Gränslös Välgörenhet 2014!


Hoppas ni alla hade en fantastisk vändag!


Kitty

1 kommentar:

♥Min Eden♥ sa...

Oj det var säkert en upplevelse!!
/nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen