fredag 20 februari 2015

Sugen på något sött utan socker!

Det blir hela veckan hemma från jobbet för mig! Har haft feber ända sedan måndag, egentligen hade jag redan förra veckan stegring varje dag jag kom hem från jobbet...

Det värsta med att ligga hemma är att man blir så himla uttråkad!

Har mellan varven jobbat lite på datorn, legat på soffan och lite försökt upprätthålla hushållet... det vad jag nu orkat... Varje gång man bara sitter så känner man sötsuget, saltsuget, ja all sorts sug efter allt möjligt! Det är farligt att sitta sysslolös!

Blev tvungen att blogga runt lite och hitta inspiration på enkla recept som man bara kan snabbt röra ihop. Kom rätt snabbt in på Åses lchf-blogg där jag hittade recept på kokosstänger, lik bounty godis. (fanns med i blogglistan som jag publicerade här tidigare)

Mina blev inte lika fina som hennes, men kanske jag har en bättre teknik nästa gång när jag vet hur receptet fungerar. Glasyren (bestående av kokosolja, kakao och agavesirap) som lämnade över blandade jag med jordnötter och kokosflingor, tillsatte två bitar 70% choklad för konsistens och klickade ut det i små pappersformar. De blev som ischoklad med lite crunch i.
De smakar rätt mycket kokos, vilket inte gör mig något. Sonen däremot tyckte att de var helt okej, men lite för mycket kokossmak. Dottern glupskade i sig med god aptit och satt sedan och slickade av sina fingrar och ville ha fler! Det man märker när det är gjort på kokosolja och kakao är att de smälter väldigt snabbt mellan fingrarna, snabbare än choklad.

Känns bättre att bjuda dessa åt barnen än något med massa socker! 
Och då kan jag ta något gott till kaffet utan att ha dåligt samvete att jag igen inte klarat av att motstå frestelsen!Kitty

3 kommentarer:

Liljas Corner sa...

Jag har precis samma problem nu då jag är hemma! Jag hade faktiskt tänkt göra liknande kokosbollar, men hade inga kokosflingor hemma. Ett annat jättebra recept är dessa godisar: http://wholeheartedeats.tumblr.com/post/75995145491/quinoa-coconut-cacao-bar-melt-together-6-tbsp
Ganska mycket specialingredienser dock, men du är ju bra på att anpassa recepten ;)

Drömgården sa...

Nina, de såg jättegott ut! Blir att skaffa hem quinoapuffar nu! :)
/Kitty

Josefina Paananen sa...

Men ååh, sitter här o överväger om jag ändå borde köpa lite, bara liite lördagsgodis åt mig ändå. Tack för att du delade denna, nu vet jag vad det blir istället! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen