torsdag 11 juli 2019

Öppna trädgårdar 2019: Gun Nylund


Välkomna in till Gun Nylunds trädgård, den enda trädgården jag hann besöka under öppna trädgårdar i söndags. Trädgården ligger här nära så jag ringde efter min trädgårdsintresserade mor och hoppade på cykeln.

Gun och Börje har en snygg och välskött trädgård, med vackra rabatter och fina intressanta växter. Gun tar hand om själva trädgården, Börje fixar snickerierna (som han är en hejare på) och stensättningarna gör de tillsammans.

Välkomna in till Pionernas värld!
Styvklematis

Lammöra, i bakgrunden Klematis

Itoh buskpion 'Barzella'

Det kommer bli en hel del bilder av olika pioner med olika växtkombinationer.
En av kombinationerna som föll mig i smaken, och som man kanske inte ser så ofta, var pionen 'Coral Charm' tillsammans med Gillenia. Otroligt vackert med de sirliga vita blommorna i bakgrunden!


Pion 'Coral Charm' och Gillenia
Växthuset, ett blickfång i trädgården.
Här inne var det helt magiskt!
Vindruvor som hängde mellan takbjälkarna, massvis med pelargoner, tomater, gurkor, fina möbler...

Bärblåtry på stam

I trädgården hittar man trevliga sittplatser lite här och var.Strax när man kommer in på gården går en grusgång där timjan och andra stenpartiväxter väller ut. Här var det massvis med nässelfjärilar! De tyck älska timjanblommorna!

Längre bak skymtar ännu mer pioner...En känd växtkombination som aldrig slår fel är pioner tillsammans med daggkåpa och stäppsalvia!
Fantastiskt vackert!
2013 bloggade jag också om Guns trädgård efter Öppna trädgårdar. Kika in här i LÄNKEN om ni vill se mer och framför allt förändringen i trädgården.


Besökte ni några trädgårdar?
Någon som bloggat om öppna trädgårdar?
Jag läser gärna, så länka i kommentarsfältet om ni vill!

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Jättefint och njutbara bilder. Gången med vällande timjan är min favorit. När man själv haft öppen trädgård vet man precis vilket jobb det är att plocka bort visset, gula blad som dyker upp där man trodde man var färdig, fnas och små kvistar överallt så snart man vänder ryggen till och det är nästan omöjligt att hinna kratta, sopa och putsa allt i sista minuten. Tre dagar senare kan man inte tro att det nyss varit pedantstädat.
Mysigt ställe!
Skön sommar till dig!
/Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen