måndag 20 juni 2016

"En kruka eller tio"

Ny vecka och ny måndag.
Måndgstema är tillbaka och denna vecka är ämnet "En kruka eller tio".

Ni som följer min blogg har kanske sett att jag gillar att mixa krukor och använder rätt mycket okonventionella material och återbruk.

Att jag oftast gör grupper och inte många ensamma krukor.
Men visst finns det platser i trädgården där det står bara en ensam kruka också.


Till vänster: Buskbasilika
Att slänga in något random föremål, som exempelvis den gamla sågen som dök upp här när vi grävde tomten inför husbygget 2003.
Gamla föremål passar bra med mina trälådor och konservburkar.Pelargoner hör till en av favoriterna. Jag har köpt både helvita och vit-rosa pelargoner. En del har jag samplanterat i större krukor och en del som solitär i mellanstora konservburkar. Sticklingar av pelargonen 'Drottning Ingrid' har jag drivit upp själv, tre stycken. De fick flytta ut på terassen idag.


Kannan är snygg att ha framme och passar ihop med mina burkar och hinkar. Det grå plåtiga gillar jag tillsammans med rosa blommor (dahlia) och djuplila bladverk (prydnadsbatat). I denna plantering har jag också den hängande Silvernjurvindan som har vackra och runda grönsilvriga blad.


Smultron hör till att ha på terassen. De är vackra när de blommor, har fräscha blad och dekorativa bär. Dessutom gillar barnen att äta dem varje gång de passerar.Trälådan utan botten är en enkel konstruktion att göra själv av restmaterial. Tror vi gjorde måttet 60 x 40 cm (gick åt 4 m brädor + hörnribbor). Man kan ha den liggande eller stående beroende på vilken höjd man vill ha på "bordet". Sedan har vi behandlat med samma olja som vi lade på terassen.


Mina tre pelargoner fick som sagt flytta ut idag. Vädret är underbart, men aningen blåsigt. Här inne i vinkeln på terassen mot sydost är det lite mera skyddat, men visst slipper vinden och vädra i deras blad ändå. Nu får vi hoppas de gillar flytten. Blir det kallt till kvällen eller hårdare vind så kan jag lyfta in dem i hallen.


Mårbacka pelargon 'Drottning Ingrid'
Det var så långt jag hunnit med mitt fixande på terassen. Några samplanterade krukor har jag också fixat, men de var för tunga för mig att bära hit.

Visste ni att förra sommaren i juni slog bloggens besöksräknare över till 100 000 sidvisningar!
Jag hade bloggat i 3,5 år då.
Den här veckan kommer det att slå över 200 000 sidvisningar!!!
Det betyder att jag haft 100 000 sidvisningar på ett år!
Det ska vi fira!

Skriv en kommentar varför du läser min blogg.
Underteckna och glöm ej mailadressen!
På söndag kväll kommer jag att dra lott bland alla kommentarer. Kommentaren måste vara här på bloggen, inte på delningar i facebook som jag kanske inte ser.
Ifall jag inte fått svar inom en vecka efter att jag mailat vinnaren så dras en ny vinnare.
Vinsten kommer att sändas per post!


Fick en bok från Sunds Trädgård för att lotta ut bland alla som kommenterar.
Närmare presentation om boken hittar ni i inlägget "Utlottning i samarbete med Sunds"
Det är ingen skillnad om man deltar i detta inlägg eller i det ovannämnda. Sålänge det är i någon av dessa två. 


Lycka till!

Nästa vecka i Måndagstema är ämnet: "Färg"

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

10 kommentarer:

Susanna sa...

Jag läser för njutnings och inspirationens skull. Alltid kul att se likasinnade trädgårdsnördars trädgårdar. Och gillar man foto, precis som jag, är det ännu bättre.

emma sa...

Jag läser för att inspireras både av det du skriver och dina bilder! Att du dessutom är bekant som fd "lärare" gör det hela ännu intressantare.. :) emmasundstrom@hotmail.com

Anonym sa...

Läser för att jag också är en trädgårdsnörd :) å ännu roligare är det när jag känner dig...:) lotta.sodo@hotmail.com (Eva-Lotta Wiik)

Linda sa...

Jag läser för att se dina fina bilder :)

Malin sa...

Också en trädgårdsnörd som läser för inspiration och tips!:)

Milla sa...

Tittar in för både inspiration och tips, något som alltid behövs! :)

camillahoglund8@hotmail.com

Nina sa...

Jag läser för att jag gillar din fina blogg och för att jag brinner för allt som har med trädgård att göra :)

Sevendays.fi/lagombackan sa...

Oj om jag kommer ihåg ska jag fota en plantering jag gjorde igår i jobbet, och blogga om den :D För övrigt är jag inte så förtjust i att ha grejer i krukor utomhus (och här inne har jag inte riktigt satsat) för att allt skulle torka bort förr eller senare ;)

Varför jag läser din blogg? Du är duktig på det du gör och flitig med att dokumentera ^^

Anonym sa...

Hej! Jag har nyligen hittat din blogg och gillar stort. Har tidigare köpt en hel del trädgårdstidningar, men ofta handlar artiklarna om trädgårdar som finns mera söderut. Via din blogg får jag tips på växter som kan lyckas i min egen trädgård. H. Carina

Bohemian Maggie sa...

Jag läser för att du har en trevlig stämning i dina texter och så tycker jag lär mig nytt om trädgårdandet. :) Skön midsommar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen