onsdag 22 juni 2016

Rosor i trädgården

Lagom till midsommar slår en del rosor ut sina vackra blommor.
Rosorna fyller trädgården med färg och doft.

'Poppius', rosa midsommarros, var den som slog ut först. De är vackra med sina intensivt rosa dubbla blommor. De röda stjälkarna och små gröna bladen lyfter fram busken lite extra.


Rosa 'Poppius'
En annan skönhet är Rugosa rosen 'Blanc Double de Coubert'. Den har kraftiga grenar och stora renvita dubbla blommor. Knoppstadiet är ljusrosa. Dessa doftar underbart!Midsommarrosen, Rosa spinosissima 'Plena', har en hel del knoppar även om jag gick hårt på den med sekatören i våras. Ännu har den inte slagit ut, men kanske den hinner innan midsommar.


Vill ni se mer av dessa rosor, så kan ni gå in HÄR i inlägget jag hade förra veckan. Där kan ni läsa om växtzoner och se bilder på hela busken, knoppstadiet och dess växtplats.

Mina kanadensiska rosor blommar lite senare, men de är pågång. 'Martin Frobisher' klarade vintern bra och fick blad på gamla grenar. 'Prairie Joy' däremot frös ner helt! Jag klippte av den jäms med marken nästan, men nu har den flera stjälkar pågång. 'Adelaide Hoodless' ser det inte bra ut för... Ser inget livstecken ännu, men hon ver klen redan ifjol.

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

1 kommentar:

susanne sa...

Å den där rosa var ju fantastisk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen