torsdag 24 maj 2012

Grillad kyckling och trädgårdssnack!

Kom upp till internatet efter skoldagens slut och drog ett litet leende. Igår flyttade en från klassen ut från sitt gamla internatrum och in i det tomma rummet i våran "crib for 3". Nu är vi tre från trädgården här!

Det syns bra både i badrummet och i köket... lite gulligt var det...  :)


Efter att jag lassat av mig mina väskor så hoppade jag i bilen, körde en sväng via ABC och handla lite och sedan vidare till min gode vän!
Alltid trevligt att besöka. Idag fixa vi ihop en god middag med grillad kyckling, ananas, örtbatong och sallad. Gott gott!

Vädret var ju suveränt, så åt gjorde vi förståss ute!


...Hennes söta hundar Lilja och Snövit...Nu har jag återvänt till internatet, ätit lite kvällsmål, druckit Café au Chocolate och kollat lite bloggar.

Sitter och drömmer lite om min trädgård hemma där det finns massor att göra... alltid något man vill göra om, ta bort, flytta eller tillsätta...

Här är lite bilder från tidigare i veckan.

Klematisen har verkligen fått lite fjutt på sig de senaste dagarna. Regnet som sedan följdes av värme och sol gjorde susen!


Har ännu inte fått ett enda fullstort äpple på något av mina äppelträd! Mitt äldsta äppelträd "Röd kanel" är från 2004... Verkar som att jag ska få några blommor där iår! :)

Har ett trevligt äppelträd som heter "Salla". Det köpte jag 2008, ympade in rosablommande prydnadsapel och lät det stå i komposten över vintern i väntan på sin plats i trädgården. Planterades 2009 och gav äppel redan följande år! Den har jättesmå äpplen, men goda!

På bilden nedan är "Lantun talvi" som jag köpte på 2005. De två första åren blev det lite plågat av den envise haren! 2009 flyttade jag trädet till sitt nya hem, ca 20 meter långre bak på gården och året efter fick det flera äpplen, men tyvärr var tillväxten på träder överväldigande och de slutade växa i tidigt skede och föll till marken :(

Men titta nu!! Det ser lovande ut! Hoppas, hoppas på att få smaka ett äpple iår!


Efter min lilla rundvandring med kameran (telefon) i högsta hugg så hittade jag Alva som satt och lekte framför blomrabatten intill infarten...


Hon är fascinerad av pärlhyacinterna! Hon hade plockat en.. men senare plockade hon en till... och hur nöjd kan man vara?? (Även om hon vet att hon gjort fel) Min kära Alva blev överlycklig när jag frågade om hon vill ta in dem och sätta dem i lite vatten!


Har tidigare tagit henne på bar gärning när hon suttit på samma ställe vid min "paradrabatt"... De gångerna har hon inte plockat blommorna... bara pärlorna...


Tack för denna gång. Vi ses snart igen!

Kitty

2 kommentarer:

Sandra, i sagarden sa...

Nå halåå! Hoppas du ha fått komma hem från skolan vid det här laget, annars blev det en lång dag ;) Nu sätter jag till din blogg på min lista över bloggar jag läser, så att jag inte missar något intressant om äppelträd eller liknande :)

Drömgården sa...

hej. ja kom hem runt halv 9. helt slut! somna en sväng på soffan.. va in och titta lite på ditt trädgårdsprojekt. Jättefint kommer det att bli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen