måndag 8 april 2013

Ny kamera --> Nya upplevelser!


Nu har jag fått min kamera som jag längtat efter så länge!
(HÄR visade jag upp den...)
Det är som en helt annan upplevelse att vara ute och fotografera nu när man verkligen har något värt att fotografera med!!! Men jag har en hel del att lära mig om min kamera innan jag kan använda den till sitt fullo.


Barnen blev fångade på ganska många bilder... De cyklade runt där i våran gränd och jag stod och zoomade på avstånd, tog närbilder och bilder i rörelse som var fulla av lek och skratt!

Det var runt sju-tiden på kvällen och solen började ligga rätt lågt...


Här i kvällssolen blev det även lite naturbilder. Konstaterade att haren har tydligen varit hungrig här på vårsidan! De nedre grenarna kan nu kallas "kvistfria", eftersom haren gnagat i sig alla... Det här äppelträdet hann inte få sitt skyddsgaller i vintras. Snön kom plötsligt och sedan när jag försökte gräva fram mina galler så var dom så fastfrusna att det inte gick att få loss dem! Det blev bara glömt sedan så både äppelträdet och päronträdet som står här blev utan skydd mot gnagaren hela vintern... Slarvigt! Jag vet!!


Snön smälter på i en bra fart nu! Solen har varit fram mycket de senaste veckorna och våren känns i luften. Snöhögen som plogbilen körde in på våran gård och begravde en av mina syrener har också börjat tvina, så nu har min stackars buske börjat synas igen... Ser inte så lovande ut... Den ser ut att vara vågrätt istället för lodrätt!  :(

Kameran har en helt otrolig zoom!
Nu ska ni få se lite testbilder! Har inte ställt in några specialfunktioner när jag tog bilderna, utan bara vridit till "Program", vilket är som automat men där jag kan göra justeringar om det behövs.


På denna bild är det inte zoomat så långt. Jag står på infarten.


Men på denna bild sitter jag på terassen. Var jag sitter ser ni bättre på följande bild, men den undre bilden valde jag bara för att ni lättare ska se vad det var jag hade zoomat in på.


Här är det snön som smälter nedanför terassen. Med telefonen har jag aldrig kunnat fotografera snö, inte ens på nära håll, och nu sitter jag flera meter ifrån och zoomar in på isskorpan som bildats på snön.

Det var härifrån jag fotograferade lingonriset nedanför stenen på föregående bild! Det är alltså i slutet av backen som är på andra sidan uppfarten... Den syns inte så bra på bilden...

Har ju fotograferat mycket mycket mer... ca 400 foton tog jag de två första dagarna! Tänk vilken lycka en kamera kan ge?!! Vardagslyx!Ha en bra start på veckan!


- Kitty -

1 kommentar:

Anna Vattenkanna sa...

Grattis till din nya vän - jag menar kameran. Verkligen en fantastisk zoom. Tänk vad mycket du kommer att visa oss i sommar :-) Roligt!

Du undrade om palettblad överlever här i Skåne. Nej. Inte en chans. Normalt har vi ner till minus 10 om vintrarna med enstaka köldperioder till minus 15-20. jag övervintrar vissa inomhus och sedan tar jag nya sticklingar av dessa framåt våren.

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen