torsdag 11 april 2013

"Photoshoot" på skolan!

På skolan hållar jag och min klass på med ett projekt under studieblocket "Branchspecifik företagsamhet". Betyder att vi tillsammans ska starta ett företag som ska motsvara en studievecka/studerande nu i vår! Företaget läggs ner när vi tar sommarlov! Vi har under de senaste sex veckorna planerat och förberett oss inför det som komma skall. Vi bestämde oss för att turnéra med en popup-shop i Österbotten!
 
Gå in HÄR och läs mer om vad det är vi håller på med och var ni kan hitta oss!
 
Namnet på vårat företag är YA GrowGreen PopUp-Shop.
(YA står alltså för skoland namn Yrkesakademin.)
 
Vår logo
 
Denna vecka ska delvis av grönsakerna sås i växthuset.
 
Vi kommer att sälja små grönsaksplantor som "Pluggar". T.ex. Kål, broccoli, kålrabbi, jättelök, zuccini, frilandsgurka mm. Vi har även beställt in Kryddväxter som vi ska driva upp. Bl.a. Citrontimjan, Chokladmynta, Stevia och några till...
 
 
Frön har vi också satsat på! Vi har köpt in noga utvalda frön som vi packat om till mindre påsar. Det är mycket mer passande för en "normal hemma köksträdgård" eller om man odlar i krukor/lådor på någon terass eller balkong. Några av de frön från sortimentet är Polkabeta, Sallatskranskrage, Rucola, Majrova och Strävsarepta 'Red Giant'.
 

 
Så har vi förståss Sättlökar (två sorter) och sättpotatisar (5 sorter)!
 
 
Egna skyltar har vi tillverkat för våra produkter!
 
Idag har jag haft min nya kamera med till skolan för att fotografera lite grönsaker. Fotona behövdes till bilderna som skulle användas på plakaten som ska hänga som info-tavlor i vårat PopUp-tält.
 


 
Får inte detta er att längta till den egna odlingssäsongen??!!
 
Oj, vad tiden runnit iväg! Nu blir det att söka sig isäng.
Godnatt!
 
 
 
- Kitty -
 


1 kommentar:

Liljas Corner sa...

Ska bli roligt sen då vi har tältet och alla skyltar färdiga!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen