måndag 9 juni 2014

Barnkalas och kaniner

Ikväll firades barnen med släkt och familj. Deras födelsedagar är så pass nära varandra att vi brukar fira dem båda på samma gång. Alex har reda haft sitt barnkalas förra veckan och Alva ska få ha sitt första nu i veckan.
Med dubbelkalas blir det många ljus på tårtan. Barnen tycker det är roligt att de får blåsa ut dem tillsammans, men att de ändå har "sin egen hög" att blåsa på! 


Det blev en tårta med en röd kanin och lite pärlor som den lämnat efter sig och en tårta med en groda. Startade lite sent med tårtorna och fick bara kasta ihop nåt.. Men goda var de och åts med god aptit!Förra veckan blev ett nytt litet hem byggt på gården.
Efter att vi firat Alex (barnkalas med 12 pojkar i 10-års åldern, puh..) for vi iväg på en biltur. Barnen hade ingen aning om att vi skulle hämta hem kaninerna som de tittade ut för några veckor sedan. Då var de bara 3 dagar gamla (vid hämtning ca 7 veckor gamla). Det råkade sig att de var leveransklara passande till barnens födelsedag.


Barnens kaniner ca 3 dagar gamla


Den bruna kaninen, som Alex döpt till Minihopp är skuttig och nyfiken. Den vill absolut inte bli upplyftad, men man får paja den hur mycket som helst i buren.
Den vita kaninen, som jag tyckte att borde heta Snowball döpte Alva till Mimmi. Den är lite lugnare och kan hållas i famnen. Den har en fluffig päls, som bomull, jättemjuk och härlig. Föräldrarna till detta syskonpar ser ut som den bruna kaninen.


En riktig livsnjutare!


Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen