fredag 20 juni 2014

Trevlig midsommar!

Så var redan midsommaren här!
Denna sommar firar vi inte ute i skärgården eller runt grillen i trädgåren, som vi normalt brukar göra. Nej, i år ska vi på bröllop... hela TVÅ bröllop! 

Pedersöre kyrka, Jakobstad
Rosa midsommarros 
Det första bröllopet var idag, midsommarafton. Dagens bröllop var annorlunda. Brudparet hade inga traditionella bröllopskläder, utan istället iklädda festliga rockkläder och maken min körde paret i deras vinröda och polerade Pontiac. Paret firades med kaffe, tårta och mingel på Föus finess, en gammal ladugård i Esse som renoverats till festlokal.
Det andra är imorgon, på midsommardagen, ett bröllop som kommer att gå lite längre in på småtimmarna. (Vad är sannolikheten att sommarens två bröllop inföll samma helg? Dessutom just midsommarhelgen!).
Trevligt med två bröllop som är så helt olik varandra!

Får avsluta med några glimtar från trädgården...

Så synd att inte (midsommarrosen) Finlands vita ros, Rosa pimpinellifolia plena, hann gå i blom till midsommar. De (två buskar) står i ett halvskuggigt hörn, så antagligen är det en kombination av det kalla vädret och för lite sol om försenat dess blomning...

Finland vita ros (midsommarros) med regndroppar på linsen...

Men knoppar finns det gott om och några enstaka är på god väg att blomma... bara lite sol tack, så ska de säkert öppna sig.Tyvärr borde jag ha en nogrannare genomgång av mina rosbuskar eftersom det tydligen är ett år som är rikt på bladlöss och annan ohyra! 
Dessa krabater hjälper heller inte till att ge mina buskar en vacker blomning...


Ska försöka hinna med ett inlägg från andra sidan trädgården ännu i helg... 
Har några andra inlägg på lager som jag också tänkt göra, som t.ex. projekt: 'nyckelfärdig trädgård' som vi tog på oss här i maj-juni och förstås mer från egen trädgård, hur det går i köksträdgården i år och mycket mer...

Men nu tackar jag för denna gång!
Ha en fortsatt trevlig midsommar!

Nu är det bara en vecka kvar till min "Öppna trädgård" som hålls på lördag 28.6 kl-10-16 under Pedersöreveckan.Kitty

1 kommentar:

Anonym sa...

Hos oss blommar midsommar rosen.. :) midsommar kramar från grannen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen