måndag 5 januari 2015

Nyårsafton 2014-2015

Traditionsenligt firades nyåret tillsammans med familjen S. Detta år var det vår tur att ordna hemma hos oss.

Nyårsbuketten som jag band kvällen innan ser ni närmare bilder på HÄR.

Vi körde en enklare variant iår, men mindre arbete krävdes absolut inte! Det blev hemgjord pizza, grönsallad med fetaost och min kålsallad.



Min kålsallad gjorde jag på följande vis.
Tunt skivad fänkål marinerades i en syrlig vinegrätt på citronsaft, vitvinsvinäger, dijonsenap, peppar, salt, agavesirap och färskhackad persilja och basilika.


Blanda sedan i strimlat äpple.


Tillsätt riven vitkål. 
Gör gärna salladen på förhand så att smakerna hinner dra och kålen mjuknat en aning.


Tyvärr blev vi så hungriga att jag inte hann få nån bild på våra pizzor!


Lite senare var det dags för kaffe och dessert. 
Jag hade testat ett nytt recept på en frusen cheesecake med lemoncurd. 
Receptet hittade jag här.



Låter man den stå framme en stund så mjuknar kakan och blir mycket godare! Den går även att förvara i kyl till följande dag utan att den tappar formen. Ifall att det skulle bli över...



 När alla magar var mätta och belåtna och vi vuxna fått sitta och prata en stund var det att dra på sig kläder och söka sig ut i blåsvädret. Flickorna hade sina "sprakastickor" och pojkarna hade redan smällt upp sina egna "smällare". Dags för raketerna, nedräkning till tolvslaget och nyårskramar!
GOTT NYTT ÅR!!!





Kitty

2 kommentarer:

Hantverkarglädje sa...

Så himla vackert dukat. Tilltalade mig det här med svarta tabletter och turkos servett. Din blogg är inspirerande som jag kikar in i ibland. Ha det så gott i det nya året.

Interior by Sofia sa...

Jättefin nyårsbukett du hade bundit! Och cheesecaken måste jag bara prova på MUMS. Tack för receptet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen