söndag 29 mars 2015

Festdekorering

Förra veckan blev jag frågad om jag var intresserad att göra arrangemang till landsbygdsriksdagens evenemang som ägde rum i Anderssénsalen i helgen. Spännande tyckte jag! Alltid roligt med avbrott i vardagen, speciellt när det involverar blommor, arrangemang och lite kreativitet!

Mitt arbete gick ut på att fixa växter till två pelare som skulle stå på scenen, samt fem låga bordsdekorationer till middagen.

Färgtemat gick i mandarin-orange och mycket grönt var önskat.
I övrigt fick jag fria händer!
Visste inte hur dukningen skulle se ut, bara ungefär vad de ville ha för form på arrangemanget. Det var lite spännande att se om de slutligen skulle gå ihop.Tulanerna, vide och denna vildvinsliknande (parthenocissus) gröna klängväxt blev huvudväxterna i arrangemanget. Som grönt botten och utfyllnad använde jag även en orange Solidago, en grön Hypericum och pistage.


Pistage och Johannesört (Hypericum)


Sticmassan som hade legat i blöt skars till så att de passade i kopparna. Började med att sticka in videkvistarna och göra en del av det gröna bottnet innan jag placerade tulpanerna. Sedan var det att fylla ut, se till att stickmassan var täckt och slutligen placera några kortare videkvistar i mitten av arrangemanget. Vide är ett dekorativt naturmaterial, speciellt nu, och förhöjer vår-känslan i arrangemanget.Glömde sedan bort att fotografera fler steg, så på nästa bild är de redan klara och jag har kört ut dem till Anderssénsalen i Bennäs.


Blommorna lämnade jag kvar i lådorna på festplatsen, eftersom borden ännu inte var dukade. Ville dock få några bilder av hur de blev, så jag lyfte upp en tillfälligt på ett bord där i matsalen.
Just när jag skulle åka hem dukades "mallen" upp till de som sedan skulle komma och duka resten av salen. Så då fick jag ändå se lite av hur det skulle se ut. Tulpanerna jag valde passade perfekt med deras servetter. Bingo!Under tiden jag arrangerade växterna så hade några av kvällens artister soundcheck på scenen. Det lät jättebra! Tänk om man själv kunde sjunga så??!


Pelarna skulle stå på båda sidorna av scenen, men den till höger ville jag ha i bakgrunden. Där skymmer den inte sikten för de som sitter på den sidan, samtidigt som det ger lite djup när de inte står "på rad". Den till vänster blev mycket mer synlig. Den fick den vackra svarta flygeln som bakgrund och en strålkastare som lyser upp den! 
(OBS! På bilderna har musikerna just plockat upp sina instrument och ännu inte tagit alla väskor av scenen)


Pelarna var faktiskt nästan värre att välja växter till än arrangemangen. Det fanns inte så mycket i just denna färg som skulle passa in. Guzmania råkade jag hitta i en passande nyans, så med risken att det skulle bli lite jungle-feeling, så valde jag den. Den är ändå så enkel i sitt utseende och hade en bra höjd. Bakgrunden fick bestå av den buskiga Rumsasken (Radermachera) och även här använde jag samma klängväxt (Parthenocissus) som i bordsarrangemangen. Som höjd hade jag en stor Yucca.
Jag kände mig nöjd och beställarna var nöjda.

HÄR kan ni se mer av mina pelare som jag hade killarna på verkstaden att fixa ihop med hjälp av min skiss och plåtfat köpta på Sunds trädgård. De står nu i kommunens förfogande när de enkelt vill fixa in lite grönt på deras evenemang.


Kitty

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ingen Dracena, det är ju en yuccapalm. :)
Roligt att få fixa inför fest. :)

♥Min Eden♥ sa...

Åh va fint!! Ja du är duktig och driftig du!! :D
/nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen