tisdag 24 mars 2015

Hallrenovering: Lampan

Minna ni den lilla hemska gula lampan som tidigare hängde i hallen??
Jag har försökt förtränga den, men visar ändå en bild på den. Även efter att både golv- och väggytorna bytt färg så gav den en bred skugga på väggen och hela hallen reflekterade i gult! Helt klart skulle den bytas ut, annars skulle den ha förstört hela intrycket i den nya hallen, bortkastat enligt mig att inte "byta upp sig"!


Jag har tittat runt på en hel del olika modeller, men inget har känts helt 100% rätt. Beslöt till slut att jag åker till kokkola och shoppar det sista till hallen och åker en sväng upp till clas ohlson efter material till en egen designad lampa! 

Min tanke när jag åkte dit var att ta tre eller fem lampor. Konstaterade att fem lampor kan bli för mycket i den lilla hallen, och dessutom blir det problem när de ska kopplas ihop. Hittade en "kopp till taket" med rum för tre sladdar. Fint, detta blev avgörande! Valde storlek på lampan, ville ha en större modell och där fanns två att välja mellan. Det blev den mindre av dem eftersom den riktigt stora antagligen skulle hänga för lågt. Vill ju inte att alla "långa vänner" ska slå i huvudet varje gång de hälsar på! Att bestämma sig för färgen på tygkabeln var lite värre, men ville ha lite kontrast. Krokarna jag tittat på är svarta, så då får de sällskap av svarta ledningar i taket.


Efter att jag kommit hem med de svarta tygkablarna så måste jag erkänna att jag var lite osäker om jag gjorde rätt val.. Väl uppe i taket så var jag supernöjd med mitt beslut!Hela ljusinstallationen kastar en häftig skugga i taket!


Jag har på flit valt att inte hänga dem i en exakt symmetrisk triangel!

Skulle man ha högt till tak kanske efftekten vore ännu häftigare när kablarna kunde få hänga ännu längre!Skillnad??

(Bilden till höger visar aningen kallare sken än verkligheten...)
Är jättenöjd! Och hur många andra har jyst precis en likadan??!

Här hittar du inläggen från hallen:

Kitty

1 kommentar:

Anonym sa...

Ah va tjusigt, förstår att du är nöjd!

Och du, kul att träffas, du är alltid lika glad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen