onsdag 18 mars 2015

Hallrenovering : Golvet

För en vecka sedan drog hallrenoveringen igång!
Som jag väntat på detta!!
Hallen är mörk, dyster och alltid stökig. Stökig pga barnen som bara slänger sina kläder när de kommer in, stökig pga dåligt med förvaring och dåligt med förvaring pga liten yta... Även om allt är upphängt och ställt åt sidan så ser det stökigt ut!
Det första som ska åtgärdas är förstås golvet. Bort med golvmattan och in med golvvärme och kakel!När golvmattan är borta skruvas 6mm gipsskivor ovanpå spånskivorna innan golvvärmen installeras. Vi använde oss av en värmeslinga som levereras på en rulle som är 50 cm bred, likt en matta. Våran hall är ca 2,6 kvm så vi beställde 4 meter (2 kvm). Mattan kan klippas upp för att kunna svänga med slingan i önskat läge. Sedan strök vi på en primer över hela golvet.Efter att primern har torkat (för oss blev det först följande dag eftersom klockan var så mycket) blandas flytspackel ämnat för golvvärme. Ledningarna måste vara helt täckta för at inte ta skada!


Vi hade turen på vår sida och lyckades på bredden få plats med hela kakel på golvytan, och endast intill ytterdörren behövde vi kapa in kakelplattorna. På längden var vi tvungna att kapa lite i kanterna, men de skarvarna kom på riktigt passande ställen. För att få jämnbreda fogar använde vi tändstickor.
Fogen har jag valt i en ljusgrå nyans. Måste säga att jag blev riktigt nöjd!


I nästa del ska ni få se väggarna förvandlas!Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen