tisdag 30 april 2019

Wasaline & Nolia Trädgård 2019I helgen hoppade jag på Wasaline för att medverka i en trädgårdskonferens på båten. Jag och tre andra skulle stå för föreläsningarna. I Umeå åkte vi buss in till stan för att besöka mässan Nolia Trädgård. Det var första gången jag besökte Nolia, och jag tyckte att det var en riktigt fin mässa och det var en bra blandning av föreläsare. Skulle gärna tagit del av föreläsningarna på fredag och söndag också, men nu var det lördagen då jag befann mig där tillsammans med min väninna Maj Ahlvik (och några busslast med andra Österbottningar och andra Finnar)

Tänkte bjuda på några bilder därifrån och i slutet av inlägget hittar ni även ett litet filmklipp från dagen. (Det blev en lång dag. Steg upp kl.5 på morgonen och kom hem strax efter kl.1 på natten.)


Båten avgick kl.9 och då öppnade konferensen och man hade möjlighet att dricka kaffe och äta smörgås innan föreläsningarna drog igång kl.10.
Vasa stad hade både finsk och svensk föreläsning om trädgårdens vårarbete, EP:n puutarhaseura hade om Pelargoner som hobby och jag var sist ut och berättade om hur jag odlar mat till min familj och hur jag byggt upp mina odlingsplatser, jord osv. kl.13.30 (12.30 sv tid) kom vi i hamn i Holmsund och fick hoppa på en buss som tog oss raka vägen till mässan.

En resa kan ju bara inte gå fel eller bli tråkig när man får ha så bra sällskap!
Oj vad vi har skrattat!


Mässan bjöd på olika ideér och inspiration av utställare och föreläsare. Och det var riktigt mycket besökare! Gillade denna "fågelbur" ("lusthus") som var placerad i gången påväg in till mässhallen.En av mina favoritmontrar, för dess enkelhet och roliga idé var denna med en liten grävmaskin där de använt skopan som kruka för plantering och bredvid ligger en motorsåg. Här satt två trevliga kvinnor som man kunde diskutera med om design och anläggning.John Taylor föreläste på mässan och jag passade på att hälsa.

Leif Blomqvist föreläste om bl.a. hallon, intressanta sorter mm

En hel rad med inspirationsbalkonger i olika teman hade stylats. Här ser ni några av dem (ni kan se alla i filmklippet)


Denna balkong vann röstningen. Riktigt härlig stämning hade den.
Gjorde även debut i en live facebook sändning tillsammans med Erik Säfvenberg från Nolia som jag mötte upp med i slutet av mitt mässbesök. (länk till intervjun hittar ni i slutet)Stålhettan, en av mina favoritmontrar.
I ett rum hade de gjort flera olika varianter av gravplanteringar.
Ett speciellt men fint inslag som jag inte sett på någon mässa tidigare. Det var lite olika stilar för olika lägen som kunde passa då man har en lite större planteringsyta.
Där var några bilder från mässan. Hade faktiskt inte så många bilder av mässmontrarna, men ni får helt enkelt besöka mässan själv nästa år! :)

Efter mässsan åkte vi tillbaka till båten som avgick från hamnen kl.18 lokal tid.
Vi började med att besöka restaurangen och avnjuta skärgårdsbuffén. Den kalla sidan var UTSÖKT!
Trädgårdsförbundet hade en egen konferens på hemvägen för sina resenärer med föreläsningar och samvaro.

Varsågod. Här kommer filmklippet!


Är ni nyfikna på intervjun som gjorden på facebook live så hittar ni klippet HÄR.


Besökte du Nolia?
Har du bloggat om Nolia? Länka gärna i kommentarsfältet då så att jag får gå in och kolla hur du upplevde mässan!

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja roligt hade vi :) och filmen blev riktigt bra.....bra då det går att ’klippa’ då jag varit bakom kameran :) // Maj

♥Min Eden♥ sa...

Härlig resa ni verkar ha haft, ångrar mig lite nu... :D
\nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen