tisdag 21 maj 2019

Skörderecept: Spenatplättar

Så var det dags att börja frossa i spenatskörden!
Jag har bredsått en matta av spenat och rucola i en pallkrage, och nu får jag skörda för fullt! Där kan jag plocka till sallad, att sätta på smörgåsen eller att använda i matlagning eller smoothies.

Nu ska jag dela med mig av ett recept som kom till när jag slängde lite ett av varje i en mixerskål och körde runt med stavmixern! Superenkelt, jättegott och bara några råvaror. Receptet kan enkelt göras glutenfritt eller mjölkfritt.


Spenatplättar
(12 st små plättar)

2 ägg
0,5dl valfri mjölk
1 msk plättmjöl (eller motsvarande)
1 liten näve spenat (ca 15-20g)
1/3 banan (ca 40-50g)
lite färsk persilja
1/3 tsk grönsaksbuljongpulver
salt
peppar

fett till stekning

Sätt alla ingredienser i en behållare och kör med stavmixer några sekunder så att ingredienserna blandas. Stek i en plättpanna på medelhög värme.


Vill man inte ha bananen i så går den bra att lämna bort. Jag glömde den av misstag när vi hade spenatplättar idag, men de blev riktigt goda ändå.

Serveringsförslag:

Idag åt vi spenatplättarna tillsammans med kokt potatis och en vanlig vitsås (bechamel) med kokt ägg. Men det går lika bra att äta tillsammans med en sallad och kanske en klick gräddfil. Eller varför inte den snabba varianten? Knäckebröd med spenatplättar på som toppas med kokt och skivat ägg och lite örtsalt.


/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

♥Min Eden♥ sa...

Den ska jag testa! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen