söndag 23 juni 2013

Midsommarrosen i blom

 
För en tid sedan så lade jag upp "Månadens favoritväxt" där jag hade valt ut Midsommarrosen (Finlands vita ros). Då hade den just börjat slå ut sina första blommor. Nu ska ni få se vad jag njutit av redan en vecka!

 
De tre rosorna längst fram, från vänster, är kanadensiska rosorna 'Martin Frobisher', 'Adelaide Hoodless' och 'Prairie Joy'.

Rosa Pimpinellifolia plena
 
 
Bilden till vänster är så som grenarna såg ut när jag gjorde inlägget om månadens växt. Den vänstra är tagen för två dagar sedan, massor av blommor! Vi har ju haft lite regn här, vissa dagar har det spöat ner mellan varven, så då har rosorna tyvärr regnat sönder lite.. Men, där finns ännu massor av knoppar och nya rosor slår ut dagligen!

 

 
Blommor och knoppar som samsas
 
 
 Visst älskar man denna ros?!
 
Hade skrivit att jag skulle ta upp om ohyran i detta inlägg, men det blev redan så långt, så vi tar det nästa gång! Ok?? Bra! :)
 
 Imorgon är det måndag och en ny vecka ska påbörjas. För mig kommer måndagen och bli rätt fullspäckad med all förberedelse som behöver göras. För på tisdag morgon sätter vi oss i bilen och vinkar adjö till Solslänten (Våran tomt heter faktiskt så), Sen kan ett 9 dagars familjeäventyr börja!
 
 
- Kitty -

2 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja nu är den igång din vita ros!

Mejla mig Kitty! anna.hedren(a)telia.com byt ut (a) mot @

Kram

Liljas Corner sa...

Kikar in för att läsa ikapp :-) Hoppas ni får en alldeles underbar roadtrip!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen