fredag 5 juli 2013

Resan ner till Skåne, semester del 3...

Nu har vi kommit hem från semestern och jag har börjat ordna upp alla foton jag tagit under resan.. sådär 300-800 foton per dag! Vi har haft jätteroligt och det har varit så intressant att köra runt och titta på alla vackra platser.
Nu ska jag ge er en fortsättning, men den kommer nog inte att rymmas i ett inlägg...
 
Här kan ni läsa del 1 och del 2 om ni missat dem.
Vi är fortfarande inne på dag 3 av semestern. Förra gången avslutade jag med att vi var påväg ner mot Malmö, så nu kommer en fortsättning. Vägen ner var ju bara  för vacker! Det fanns så mycket att se, fina byggnader, massor av kyrkor och det böjliga landskapet.
 
Har tagit massor av foton, så nu ska jag dela med mig av några...
 
 
Skåne sett från E4:an...

 
Landskapet i Skåne var helt fantastiskt! Liknande vägar och vyer finns inte i Finland!


Öresund (mellan Helsingborg och Malmö) på andra sidan sundet skymtar Danmark
 

Stadsbiblioteket i Malmö
 Malmö är en gammal och vacker stad fylld av historia, gröna parker och vackra byggnader!

 
Vi stannar till 4 nätter på Malmö City STF Vandrarhem. När man kör så långt så behöver man en plats där man stannar upp ett tag och får njuta av dagen utan att känna stress att man behöver söka sig vidare.
 
Rummet var en bra storlek med två separata sängar och en hög säng som hade en bredare bädd nertill, där fick barnen sova tillsammans. flera klädskåp fanns på rummet, ett bord med stolar och ett rymligt badrum med både wc och dusch. Man vill gärna ha dusch på rummet när man reser med barn, det är så mycket smidigare.
Vi hade en matbutik i samma byggnad, det var verkligen behändigt! Vi gjorde mat i det gemensamma köket 3 gånger. Med endast en el-kylväska på rummet så vi hade inte mycket plats att förvara kalla råvaror, men med butiken nära kunde vi handla nytt för varje gång vi kockade i köket! :)

 
 Utsikten från vårat rum. Dubbeldörren ni ser till höger går till frukostsalen och den till vänster går till det gemensamma köket. Kan inte klaga, vi trivdes verkligen!
 
Hängbok, Fagus sylvatica 'pendula'
 Ca 100m från vandrarhemmet (mellan operan och konshallen) låg en park där vi lekte på kvällen, sparkade boll och kastade freesbe.

 
 Barnen var nyfikna på hur det såg ut under den stora hängboken, men precis när jag skulle ta bild av dem så utbrast storebror: "Det finns ett monster här under!" Och lillasyster blev rädd och sprang iväg... Syskonkärlek...
 
 
Kvällssolen lyste upp fontänen framför Operan


"Spirallekplatsen"
 Längre in i parken, utanför Malmö konsthall, hittade vi en lekplats som var fylld av konst! Det fanns ett och annat att klättra på för barnen.

 
Dessa gungor gilla jag (sålänge farten inte var för hård, för då kändes det som att man skulle falla av), jätte bekväma att ligga i. Kunde gärna ha slutit ögonen en stund och bara svajat på, men kände att jag behövde ha lite uppsikt över barnen.
 
Vi besökte parker dagligen, för här fanns det att välja på!
 
Foto på kartan över lekplatser i Malmö, taget ur guiden "Barn i Malmö"
På vandrarhemmet hittade jag en bra guide som hade ideér på vad man kan hitta på med barnen under vistelsen i Malmö. Hittade bl.a denna karta över lekparker. Vi hann besöka tre av dem. Pricken ovanför nr16 är där vi bodde.
 
Nu ska jag inte göra detta längre! Kunde fortsätta hur länge som helst, men nu ska jag gå ut och fortsätta med min stenanläggning som lämnade halvfärdig i höstas.
 
Nästa gång lovar jag att bjuda på fina trädgårdsbilder! Det ska ni inte missa!
 
 
- Kitty -
 
 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen