fredag 26 juli 2013

Lek och sightseeing, semester del 6

 Semesterdag nr.5
 
Öresundsbron sett söderifrån
 Idag började vi med att söka upp en lekplats för barnen, inget mindre än "Afrika parken" i Malmö. För alla er som har barn och besöker Malmö, hit måste ni åka! Man kör igenom ett villaområde ut mot vattnet, strax söder om Öresundsbron och följer en cykelled...
 
 
Gatubelysningen avslöjade att vi var påväg i rätt riktning...
 
 
Barnen blev först lite förvånade när de stötte på en sköldpadda! Alva var lite rädd, för hon visste inte om den var riktig...

 
Kom vidare till ett stort spindelnät... Och gissa vilken höjdrädd figur som klättrade upp här?? Jag är så stolt över mig själv!
 
 
Plötsligt fick Alex syn på en helt enormt stor snigel!
De här är säkert dubbelt större än de man kan få syn på hemma, som vi tycker är stora! Oftast är de man hittar i trädgården typ 5 gånger mindre än de här!
 
 
Efter snigelfyndet konstaterade vi att stigarna och gräskanterna kryllade av dem!
De letade sniglar under hela parkvistelsen, barnen var helt fascinerade av dem!
 
 
Dessa sniglar... helt enorma... de fanns överrallt!
Vet inte vad de här gör.. men jag har två gissningar.
 
 
....Bäst att balansera runt Kobran...

 
Stigarna slingrade sig runt i parken och ibland fick man nästan krypa för att ta sig fram. Med så enkla medel har de skapat en riktigt rolig plats där barnen (och vuxna) får gå på upptäcktsfärd i ett helt annat "land"!
 

Termitbo. Barnen hade inte en susning om vad detta var. Ett sandslott trodde de...

 
Här hittades en och annan djurart. Nästan alla var mor och barn. Och förstås skulle det klättras upp på dem alla... utom mammorna, som oftast var rätt stora!
 
 
Alva försökte nå lika högt upp som Alex...
 

 
Alex älskar att klättra och hoppa. Det var ganska långt mellan dem fast det inte ser så ut.
 
 
 
En av Alvas favoriter!
Han satt och kramade giraffbabyn runt halsen samtidigt som hon gungade av och an och sjöng "...Min lilla häst, min kära lilla ponny..."
 
 
 
Vi träffade på ett par och deras son i parken ett par gånger. I krokodilsandlådan började vi prata med dem. När de fick reda på varifrån vi var så berättade hon att en släkting (typ farbror eller kusin, ursäktar mitt dåliga minne) hade för några år sedan flyttat till Jakobstad! Det visade sig att mannen ifråga dessutom nu är gift och har familj med min småkusin!
Hur liten är inte världen??!!
Att man kör över 1000km + båten över till Sverige och träffar på någon som man har gemensam bekant med! Att den lilla pojken och våra barn hade gemensamma släktingar!
 
 *    ***    *    ***    *
 
Vi åkte in till shoppningcentret Emporia där vi lunchade. När vi skulle återvända till bilen spöregnade det! Sedan styrde vi färden syd-ost, närmare bestämt Skurup. Där besökte vi Svaneholms slott. Utflykten fortsatte därefter ännu sydligare...
Nu blir detta sååååå låååååångt att vi sätter en fortsättning på dagen nästa gång!
 
 
 
Kitty
 
 
 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen