tisdag 8 oktober 2013

En dag på binderi-praktiken..

Förra veckan var jag som vanligt i skola på onsdag och torsdag och hade binderikurs. Det var faktiskt den sista veckan, så nu återstår bara praktiken som jag påbörjat vid Sunds trädgård här i Jakobstad.
 
Vill ni se vad jag ådstadkommit tidigare så är det bara att gå in HÄR och HÄR.
 
Dagen efter, alltså på fredag, skulle jag till min praktikplats igen. Började med lite plock i säsongshuset och efter förmiddagskaffet fick jag gå till binderirummet!
 
Varje fredag står det florister på rad i detta rum och gör olika buketter och arrangemang till både bröllop och begravningar. Inget undantag denna gång, förrutom att jag fick sällskapa dem!
 
Vilket sammanträffande! På torsdag hade jag fått göra mitt livs första begravningsbukett på skaft.. och vad skulle jag få göra nu?? Jo, en begravningsbukett! Jättebra att få öva sig direkt på att göra en till, och nu visste jag ju hur det går till. (Ungefär iallafall)
 
Att dessutom få stå bredvid "proffsen" och få kontinuerlig feedback och goda råd är ju inte fel!
 
 
 Jag fick hämta ett skaft åt mig och en stor knippe röda rosor. Fick fritt välja och använda "gröna material" för att göra en bra underdel och krysantem och brudslöja som kompetterande blommor. Denna skulle förstås inte till någon beställning, utan jag fick göra en för att lära mig. Därför använde jag rosor som var aningen överblommade och de var även lite olika sorter.


 
Det fanns ett par gluggar där jag hade tänkt sätta brudslöja och krysantem, men jag ville inte slösa på deras blommor när den ändå skulle plockas isär. Nöjde mig så här, istället påpekade jag de partierna när jag gick igenom buketten med min handledare.

 
 
I slutet av dagen fick jag några vita metallkorgar som jag fyllde med stickmassa. Sedan fick jag fritt göra arrangemang som jag prissatte och placerade in i blomstervitrinen.
Det var en riktigt bra dag och en bra vecka!
 
Blev lite mindre praktiktimmar denna vecka än det var planerat, men jag var tvungen att vara fyra dagar på jobb och en dag på skolan.. så min tid räcker inte riktigt till! Men nästa vecka får jag vara där destu mer istället!
 
 
Kitty

1 kommentar:

Karolina sa...

Hej Kitty,

Hoppas du har en skön helg!
När du hinner, kika i mitt blogg, där har jag en "Trädgårds utmaning" jag skulle hoppas att du svarar på <3

Kram, Karolina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen