måndag 7 augusti 2017

Måndagstema: "Odla själv"


Denna måndag är temat "Odla själv". Ett tema som ligger mig väldigt nära. Något som är riktigt aktuellt just nu. Jag skördar ju både blommor och grönsaker, men mest grönsaker, så det kommer jag att fokusera på idag.

Måste bara starta med en bild på min fina broccoli.
En grönsak jag inte odlat tidigare. Jag har bara fyra plantor, och nu har jag redan skördat min andra broccoli. Ångrar att jag inte satte fler, men jag får ta det som en övning inför nästa års odlingssäsong.


 Tog ett varv via odlingslotten igår för att kolla läget där. Kom hem med en näve morötter, ett par frilandsgurkor, ett salladshuvud, broccoli och fyra zucchini.Eftersom jag har sex plantor av zucchini så kommer det emellanåt lite mer skörd än man hinner äta. Därför passade jag på att börja fylla frysen idag. Jag sparade två zucchini i kylen som jag ska tillreda något av under veckan. De två andra gjorde jag både skivor och tärningar av som hamnade i frysen. Skivorna är perfekt när man ska fräsa ihop grönsakstillbehör eller wok. Tärningarna funkar också till det, men tänkte dom mera till kommande höst-/vintergrytor.


Jag använder oftast återförslutbara påsar.
De är lite dyrare, men så behändiga!
Vill man inte använda hela innehållet så är det bara att öppna, plocka bort önskad mängd, dra fast igen och slänga tillbaka i frysen. Vill man kan man även skölja ur och återanvända.


Skördetiden ger så mycket lycka.
Man vet aldrig vad man kommer hem med när man åker på en skördetur till odlingslotten.

Nu ser jag också resultatet på allt jobb man satt ner för att bygga upp den (även om den bara odlas på till 50% ännu). Det ger mig en inblick i vilka möjligheter som finns, hur mycket det finns utrymme för, vad jag vill odla mer av och vad som kan odlas mindra av. Planerna inför nästa år är redan i full gång. Då kommer jag att få igång min odling där betydligt tidigare än iår. Denna säsong skulle allt byggas upp från början, nästa år har jag färdiga odlingsbäddar att börja från.

Häng med i veckans "Måndags Tema" så får jag se vad ni odlar!
Nedan hittar ni en knapp där ni kan länka era inlägg.

Nästa vecka är temat: "Färgklick"

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

3 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Missade... trodde det var öppet till kl 22.. :)

Drömgården sa...

Ändrade till kl.23.50 ikväll. annars är det kl.20 som gäller :)
Bara att länka in nu :D
/Kitty

UplayOnline sa...

trodde det var öppet till kl 22.. :)


แคมฟรอก

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen