måndag 9 juli 2012

En vandring genom en gammaldags men modern trädgård

Igår var vi hemma hos min syster för att umgås, äta god mat, männen fixade bilen, barnen lekte och kvinnorna beundrade trädgården...

Med hennes lov förståss, så ska ni nu få ta er egen vandring genom en del av den grönskande trädgården av rosor, pioner, malvor, daggkåpa, buskar och träd!

Är ni med?
Redan på infarten möts man av blommande Spirea av flera olika sorter, StefanandraAronia på stam och Hosta. (Tyvärr ingen bild från andra sidan av uppfarten, som är en  njutning för ögat)


Sittplatsen med rund singelsten som golv, kantat med en halvcirkel av natursten och kullersten, möblemanget är av bambu. Detta har sin inspiration från ett favoritcafé de besökte på en av deras många resor!

Sett från andra sidan av tomten. Ett hörn fyllt av rosor, hosta, stefanandra och daggkåpa. En av Hostorna är "Frances Williams", en av mina favoriter. Den blågröna färgen skiljer sig mellan de gröna buskarna. Den trivs bra och växer.


En del av bladen klippte vi bort för att den inte skulle skymma den fina rosen "Martin Frobischer" som syns på bilden nedan. Hostans blad, de fick pryda matsalsbordet inne. Vasen är från Partylite, så även pelarljushållarna och ljusen.

Martin F. Är nog den största rosbusken i denna anläggning. Den växer frodigt och blommor vacker och rikligt. Doften, ja, denna ros kan du inte undgå att doppa näsan i!


Vi går runt hörnet till baksidan och möter en frodig Vinranka som slingrar sig upp efter ena sidan på terassen. Och vid en närmare titt får jag även syn på små vindruvsklasar... få se om de hinner bli tillräckligt mogna för att äta, eller är det redan för långt in på våran korta sommar.


En gammaldags blomrabatt kantad med natursten omsluter terassen. Här hittas Malva, Prästkrage, Toppklocka, Fingerborgsblomma, Kantnepeta, Dhalia, Veronica, Astilbe, Iris, Pioner, Rosa "Therese Bugnet" på stam och massa annat. Ute på gräsmattan finns en cirkel av små betongstenar, men de syns inte under den frodiga Mattnävan. Där i mitten skymtar också Rosa "Marie Bugnet", som tyvärr är lite sen i starten pga. ohyran som besökte här tidigare.


Tre otroligt vackra Pioner i full blom! Breath taking!


 En av sommarens rikedom är att kunna plocka med sig trädgårdens skatter in. Daggkåpa är en underbar perenn att ta in. Den står sig länge i vas och slipper då inte heller att sprida sig så förfärligt ute ;)
Prästkragen är också väldigt hållbar. Och mattnävans blommor är ju bara hur söt som helst i sitt lilla glas, där den står på en liten gammal byrå i hallen tillsammans med en lykta och en mås.


Jag tackar för mig, och tack till min syster!
Hade inspiration på hög nivå igår där jag gick runt i hennes trädgård och inte kunde låta bli att fotografera!

Tack!

- Kitty -

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen