måndag 26 augusti 2013

Gröna augusti glimtar

Vit sidenklematis, Clematis 'Paul Farges' (Summer Snow)
 Oj oj, nu är det mycket pågång!
Tyvärr är det bloggen som blivit lite lidande nu när jag både börjat i skolan igen OCH börjat jobba! Dessutom ska jag även börja arbeta av min praktik från och med nästa måndag! ja... jag hoppas innerligt att det ska finnas lite överlopps tid och energi till famljen, träning och bloggen!
 
Som ursäkt för den lilla pausen som uppstod här så ska ni få några glimtar av augusi-bilder från trädgården

Blåklint i köksträdgården

Lila brytböna
Mina bönor har lyckats bra. Det är första året jag prövat på att odla dem. Har både gröna och lila, men det är absolut de gröna som gett den största skörden och även den godaste smaken! Men... det är absolut den lila som har den vackraste blomman och synligaste färgen! 

 
På fröpåsen stod det att de blir två meter höga, så jag gjorde (eller jag designade och maken bockade till stödet) växtstödet 2m högt... Skulle vi gjort stödet 3m så är jag ändå inte så säker på att det skulle räckt till! Oj oj vad bönstjälkarna växer! Men de har bildat en vacker grön vägg i köksträdgården. Sen bilden togs har luktärterna växt minst 30-40cm och slagit ut i blom! Ska ut i trädgården och ta bilder nån dag... när jag hinner...


Bönstjälkarna har fullt krig om vem som ska få slingra sig före den andra!

Prydnadspumpan är dagligen i blom!
 
Cornus alba 'Elegantissima' och Physocarpus opulifolius 'Coppertina'
Älskar denna kombination!
Kornellens bärklasar är dessutom samma färg som Smällspireans blad.
Kornellen hör faktiskt till en av storfavoriterna av buskarna i min trädgård. Den har vackra röda stammar som lyser mot den vita snön på vintern. Senare kommer bladen som ljusar upp den gröna omgicningen med sina vitbrokiga blad. Den blommar rikligt med vita blomklasar som sedan följs av denna lila-röda bärklase med enstaka vita större bär! Vackert vackert!  
 
 
Ny arbetsdag imorgon, så nu behöver jag min beautysleep!
Ska försöka att inte ha lika långt till nästa inlägg! Har ju ännu en vacker trädgård ovisad från öppna trädgårdar. Har även trädgårdar från det gamla kvarteret Skata i Jakobstad som jag tänkt visa er. Sen har ju en vän till mig haft öppen trädgård under Nykarleby-veckan... så det finns mycket jag vill visa er!
 
Vi ses snart igen!
 
 
Kitty
 

2 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Ja, ibland har man fullt upp och då får man prioritera lite bland allt man vill göra.

Ser att det blommar fortfarande fint hos dig.

Väntar med spänning att få 'följa' med till fler öppna trädgårdar i senare inlägg.

Önskar dig en trevlig kväll!

Liljas Corner sa...

Ja, det är svårt att hinna med allt nu! Hoppas du hinner och orkar med allt, också bloggen! :-)

Jag har också gröna och lila bönor, och jag tycker det är så fint då stjälkarna slingrar sig om varandra. Men jag var lite sen med sådden så jag har inte fått nån skörd ännu.

Vi ses imorgon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen