onsdag 4 september 2013

Första veckan på ny praktikplats

Nu har jag mitt tredje och sista studieår pågång! Vi har endast 3 kurser detta år, men de innehåller alla totalt 19 studieveckor arbetspraktik! Nu har jag påbörjat min första praktikplats, på Sunds Trädgård i Jakobstad, där jag ska göra praktik för "Dekorering för tillställningar samt utställnings- och mässverksamhet".
 
 
Sämre arbetsplats är inte svår att finna! Första dagen började jag med att "möblera om" växterna och putsa borden. Det hade kommit in massor av höst- och vinter plantor som behövde få plats och prissättas. Trivdes jättebra där jag plockade växter i alla möjliga vackra färger och former!

 
Calluna har anlänt (känns plötsligt som om vintern närmade sig med stormsteg!!) och även olika varianter av Erika, Sedum och Silvergirlang mm.

 
En av Calluna sorterna hade hård åtgång, 'Twin', som är 2-3 olika färger i samma kruka. Jättefina!
 
 
Den limegröna Erikan på stam skulle jag kunna tänka mig på min trappa!
 
 
En skojig planta var kombinationen med Silvergirlang och Muehlenbeckia! På följande bild ser ni dem i plåthinkar, '2 in 1' hette den och namnet pratar för sig själv!
Här behövs inte annat än en kruka och en planta!
 
 
Hittade vackra krukor, hinkar, rostiga kannor, fåglar och ekollon/nötter mm att styla bordena med!

 
I gallret hängde jag upp två metall-hjärtan som jag hade fyllt med prydnadsäpplen från ett träd som jag hittade i en av rabatterna ute i trädgårdsbutiken. Gillar dessa, man kan göra så många olika variationer av dem, eller bara ha dem tomma..

 
Under dag 2 hann jag börja på med lite planteringar som skulle ställas ut till försäljning. Vet att det ser lite tomt ut (har några krukor på ett annat bord), men längre än såhär hann jag inte! På fredag ska jag dit ígen, så då får jag fortsätta med fler planteringar!
 
 
Här ska ni få en närmare titt på dem..
 
Under fredag-lördag, alltså 6-7.9.13 ordnas Höstmarknad på Sunds Trädgård.
Det kan löna sig att kika förbi, för jag tror det kommer flera olika erbjudanden på bl.a. perenner, buskar, träd, barrväxter, krukor...osv...!!
 
 
 
Kitty

1 kommentar:

Anna Vattenkanna sa...

Det verkar vara en trevlig praktikplats. Så fint du fixat och stylat - jag tycker att sånt är viktigt, kunderna ska ju bli riktigt inspirerade och få snygga tips att ta med sig hem.

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen