fredag 13 september 2013

Fredagen den 13:e i trädgården

 
Det är redan mitten av september och hösten är här. I entrérabatten finns fortfarande en sektion som jag inte hunnit rensa ur och flytta bort några av plantorna... men.. visst finns här ännu tid innan vintern.
 
Min Julros har övervintrat och överlevt sommaren (hade stoppat ner den tillfälligt... på ett soligt ställe...). Den har dessutom växt och fått några fler blad än förra året! Nu vet jag inte riktigt om jag ska flytta den mera iår eller om jag ska vänta till nästa... Tänk om den sku orka blomma nästa vår?!!


 
En annan höstgoding som är pågång är ju förstås Höstkärleksört. Knopparna börjar avslöja den rosa färgen som vi snart kommer få se. Den har ju lite tid på sig ännu att lysa, men såhär vackert kan det se ut sen...
 
26.10.2012, Den första snön!
Tillbaka till verkligheten!!!
Vi ska hoppas att vintern kommer senare iår!
 
 
Här, i den nya anläggningen, har det inte hänt så mycket.
Stenkanten är fortfarande ofogad! Krukorna som bara stod placerade ovanpå jorden har blivit planterade och en ros har blivit inskaffad, men ej planterad ännu..
Funderar på att skaffa vita Höstanemone som kunde planteras i tomrummet framför körsbärsträdet.


Rosa 'Blanc Double de Coubert'
Denna Kanadensiska ros blir ca 1,5m hög och vill stå soligt. Passar zon 3, men jag hoppas den ska trivas här i zon 4! Den är vit, halvfylld, remonterande med stark doft och bildar nypon!
 
Tror det blir bra! Den lilla Höstsilveraxen kanske repat sig till nästa år så man kunde få se den blomma (runt sept-okt.). Att då ha den vita remonterande rosen och vita Höstanemone passar säkert fint!
 
 
I det gamla stenpartiet hittade jag idag en blommande växt som jag hade "glömt bort"!

 
Gentiana!
Den har nu slagit ut de första blommorna och flera är på kommande.


 
Gentiana har vackra "snurrande" knoppar.
Jättesöt!
 
 
Ska visa mera bilder från hösten i trädgården senare, men ni får nöja er med detta för denna gång!
Hoppas hinna med lite trädgårdsjobb nästa vecka, för då har jag inget jobb eller arbetspraktik utan bara två dagar skola + tentläsning och trädgårdsplanering!
 
Hoppas ingen haft någon värre otur på otursdagen!
Själv har jag "bara" försovit mig, men kom nästan i tid till skolan, även om jag steg upp en timme senare... Min telefon hade bestämt sig för att ladda ur batteriet under natten och inte ringa över huvudtaget, även om den var nyladdad på kvällen. Ja.. så kan det gå! Som tur väckte Nina mig (Sov i Vasa inatt).
Här får ni som avslutning en vacker morgonbild från hennes vackra hem!
 
 
 
 
 
Kitty
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen