lördag 28 september 2013

Arrangemang inför mässa

Fick ett uppdrag för "mäss-dekorerings praktiken" att göra bords- och rumsdekorationer till en mässmonter. Här ska i få se hur det blev. Vi börjar med monter-ritningen, så fattar ni varför vi använde oss av färger.
 
 
Montern hade starka färger i kontrast mot vitt.


 
Vi skördade fjolårets Trollvide, som nu var bruna och torra, och sprayfärgade dem i orange, limegrönt, vitt och grått. Denna typ av vide krullar sig aningen och kan spreta ut lite hur som helst. Den har även en ovanlig form, den är nämligen bred och platt högre upp och det ser ut som att bladen kommer ut från så "konstiga" ställen. En riktigt häftig växt! Det är roligt att göra arrangemang på skolan, för här finns så mycket naturmaterial. Exempelvis finns flera långa rader av vide i alla former, färger och storlekar!

 
När våra videkvistar var torra stack vi ner dem i stickmassa som vi hade fäst i plåtfat. Dessa skulle sedan ställas på metallstolpar och fyllas med krukväxter. Här hade vi nämligen utmaningen att dekorationerna skulle göras på torsdag, hämtas på fredag, köras till mässan som började först följande veckas torsdag! Här gällde det att tänka praktiskt! Hållbarhet, hållbarhet! Därför blev det krukväxter istället för snittblommor.

 
Då var de klara!
De ger en bra höjd, färg som fångar mässbesökarna och är tvådelad för att underlätta transporten.


 
Närmare titt på Trollvidet.
Ni ser bladfästen och grenar både på den platta sidan och kortsidan. Rolig? Eller hur?!

 
För att köra på ett klart tema så användes Cyklamen även till bordsbekorationerna. De fick gula, limegröna och grå krukor och bastband i turkos och limegrönt.

 
Klart för avhämtning!
 
 
Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen