tisdag 26 maj 2015

Att gå igång på maskiner och stenar!!

Ibland måste man få leka lite... Under trädgårdsdagarna som vi hade på Sunds trädgård i helgen så fanns stenanläggningsmaskinen på plats. För alla nyfikna och intresserade så fanns Fredrik där och visade hur maskinen fungerade. 

Det är en otrolig tillgång för anläggare att ha en maskin som kan lyfta och flytta stenar medan man själv bara behöver styra, höja och sänka! Som exempelvis den stora betongplattan på bilden nedan som väger 100kg!


Att bara vippa med fingrarna får hävarmen att höja eller sänka. Att bygga en trappa (eller i detta fall ett konstverk) med dessa snygga stenar som väger ca 90kg utan att behöva lyfta själva stenen med egen kraft!! Den fungerar alltså som en kompressor som suger fast i stenen och lyfter upp till 140kg!
Det sparar på arbetarnas kropp, rygg och tid. Dessutom är vissa stenar väldigt svåra att lyfta och få nersläppta rakt och perfekt utan att förstöra underlaget, även om flera gubbar tar tag i dem!
Jag fick testa maskinen!
Den var hur enkel som helst att manövrera! Dessutom var det riktigt roligt! 
I know I know, jag är inte riktigt som andra kvinnor!
Vi har även fått in nya stenar i sortimentet, delvis lagerprodukt och delvis enligt beställning.
Jag var som ett litet barn på julafton vid genomgången!
 Vet inte varför, men jag bara gillar stenar...


Lika snabbt som det gick att plocka ut dem gick det att städa undan!
Det är en fascinerande maskin! Tyvärr är inte denna i en prisklass för hemmabruk att ha stående i garaget, men för yrkesmänniskor ett fenomenalt verktyg!


Fanns även med flera sugkoppar som kan flytta många små stenar på en och samma gång!
Fanns flera andra munstycken också, men de kom inte med på bild.

Nu ska ni inte missförstå mig.
Detta är inget bloggsamarbete, ingen officiell reklam och inget försök att sälja en maskin!
Utan det är bara jag som blev lite överentusiastisk över våra nya stenar och att jag fick chansen att få testa denna maskin som används vid stenanläggning.
Det var ju bara så himla roligt!Kitty

3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Ser verkligen ut som en maskin som sparar kroppar. Vill inte ens tänka på hur slitna de är som satt sten hela sitt liv, söndervärkta kroppar och utslitna knän, händer och axlar.
Allt gott
Anette

Micaela sa...

Hej. Har ett litet problem som jag hoppas att du kan svara på. Har problem med gröna små larver (svart huvud) på mina rödvinbärs buskar. Tredje året i rad nu som jag har dem. De äter upp ALLA blad på buskarna. har försökt plocka bort dem, men det är omöjligt att få bort dem alla. När man tror att de är bort så hittar man många nästa dag igen. :( har du nått tips på hur jag skall slipp dessa?? ( har även testat såpa vatten)

Johanna sa...

En sådan stenläggare behöver varje kvinna! Tänk vad behändigt, man kan genast göra projekten man hittar på, utan att tänka på rygg och muskler som inte klarar av det i längden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen