söndag 6 mars 2016

Mina micro leaf mackor

Ska bjuda på några av mina "gröna mackor" idag.
Det känns lite extra roligt att klippa grönsaker från fönsterbrädan och sätta på sin smörgås.
Dessutom är det jättegott och ser så fräscht ut!

1. Laxmacka
Malaxlimpa, färskost smaksatt med kallrökt lax, skivad kallrökt lax, klippt dill och smörgåskrasse.
Krasse har en kraftig och pepprig smak. Det behöver vara något med en liten kick för att smaken ska komma fram när man äter på ett kraftigt mörkt bröd och med lax.




Sedan har jag testat på att odla lite annat också som olika salladsfrön, rädisa, rödbeta och kryddor.
Persiljan köpte jag en kruka i butiken och planterade om i en större kruka. Den håller sig jättebra i fönstret.


2. Avocadomackan
Malaxlimpa, smör, avocado, blandat smörgåsgrönt från fönsterbrädan (mestadels rädisa).
Avocado är ju hur gott som helst på smörgåsen, helst äter jag det på ett mörkt bröd eller knäckebröd. Brukar strö lite salt på för att förhöja smaken. Rädisans små gröna skott har faktiskt den pikanta smaken som "rädisknölen" har. Den var riktigt god tillsammans med avocado! Hade så lite rödbeta, så den märkte jag inte av direkt, men vacker för ögat med en hint av rött på mackan.


3. Laxmacka i lunchlådan
Med till jobbet i veckan hade jag ett par smörgåsar med mina egna odlade smörgåsgrönsaker på.
De bestod av Malaxlimpa, smör, kallrökt lax, persilja och microgreen blandningen som jag sådde i den senare satsen. Den innehöll rödbeta, rädisa och salladsmix.

Kändes lite extra lyxigt att ta öppna lådan när det blev lunch!
(Hade annars bara en sallad med den dagen)


Nu råkade det sig så, att av alla mackor jag gjort så var det de på Malaxlimpan som hade blivit fotograferade.
Så det kan gå!
Observera dock att detta inte var någon reklam, det bara råkade bli så, för den är ju så god.


Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

2 kommentarer:

lavendia sa...

Tur att jag är så mätt, annars hade jag gått och gjort mig en smarrig smörgås med en gång. Ska slå på malaxlimpa, som jag aldrig har hört om. Även om inte det var huvudingrediensen denna gång. / Britt

FREEDOMtravel sa...

Ojojoj vad gott det där ser ut! Nu blir jag verkligen hungrig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen