lördag 9 mars 2013

Nya Low-Carb recept och härlig frukost

Nu ska ni få se vad mera Low-Carb jag testat på!
Det är ju så roligt att leta nya recept och inspiration  :)


Längst bak är samma bröd som jag bakade sist (kolla HÄR), jag var tvungen att göra ett nytt eftersom jag och sonen ätit upp det första!
Det har varit ett jättebra mellanmål att ha med till skolan.

Sedan har jag bakat två sötsaker:

Recepten har jag hittat på en blogg av Åse Falkman Fredrikson


Jag vet inte om det berodde på sötningsmedlet eller om det var fett i vispskålen, men jag fick inte ägget tillsammans med steviaströ att bli fluffigt! Körde på ändå och testade att baka på de lösa äggen (gjorde en dubbelsats av 8 ägg och hade inte tillräckligt för att börja om).

Tycker att de steg upp och blev fina även om mina muffinsformar kunde ha varit lite styvare, för då skulle de ha hållit sin form och eventuellt blivit lite högre. Hade i mindre blåbär än det stod i receptet, men nästa gång ska jag sätta mer blåbär, de gav så god smak!

Smaken var helt okej, men ganska mäktig mandelsmak. Tror att jag ska testa att göra en egen variant där jag byter ut en del av mandelmjölet mot något annat, vet inte ännu mot vad...

~     ~~ ~ ~~     ~

Så har vi Ananaspajen...


Som ni ser så hade jag inte tillräckligt med krossad ananas.
Det skulle vara två små burkar, men jag hade bara köpt en... Men, jag gillade faktiskt att få lite bitar av ananas när jag åt pajen, så att använda en burk krossad och en burk bitar funkar utmärkt!
Jag hade även använt lite mindre sötningsmedel (stevia) än det stod i receptet.
Ananasen ligger i en juice (som man häller bort) och det gör att den tillför en del sötma.

Jag rekommenderar starkt att ni testar detta!
Den var jättegod!

~     ~~ ~ ~~     ~

Nu har jag nyss njutit av en jättegod och fräsh frukost!
Här ska ni få se vad den bestod av (men jag erkänner att jag även drack en mugg kaffe...).


Jag började med att mixa lika delar honungsmelon och frusna jordgubbar. Smaksatte med lite pressad citron och tillsatte kvarg.

Kvargen jag använder idag är faktiskt en blandning av 70% kvarg och 30% naturellyoghurt, jättegod att äta som den är!


Kör i mixern så att kvargen blandar sig med frukten/bären till en jämn smoothie


Jag använde mixern till hushållsmaskinen, men en stavmixer funkar lika bra


Häll upp i glaset och toppa med melon och jordgubbar.
Avnjut direkt sålänge den är kall.


Detta är en bra start på denna soliga lördag!



Väldigt enkel att göra!

Inget tillsatt socker!

Och väldigt gott!


Ha en skön lördag!

- Kitty -



4 kommentarer:

Hemmavid sa...

Tack för bra tips!

Försöker med alla medel att undvika socker - så detta var ju perfekt!

kramen Jenny

Anonym sa...

Prov byt ut en del av mandelmjöli mot kokosmjöli! :)

/Jessica

Lilja's Corner sa...

Jag gjorde smoothie idag med bl.a. lite valnöt och solrosfrö och så grynost som jag mixade sönder.

Det är nog roligt att se hur trädgården utvecklas med åren! Det har nog blivit lummigt där i ditt hörn.Jättefint!

Tusenfröjd sa...

Så mycket gott!
Och så kul att du kikade in hos mig. Lova att du hojtar till innan du kommer och hälsar på:-)

Ha en fin söndag /Liv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen