torsdag 20 november 2014

Julpysselkväll på Sunds Trädgård

Igår kväll var det äntligen dags för Julpysselkvällen som jag och Mikaela så länge väntat på!

En av årets bästa kurskvällar som hålls på Sunds Trädgård här i Jakobstad!

Som vanligt fanns massor av inspiration förberett och framdukat!
Hela rummet fylldes med pysselglada och pratsamma kvinnor på sitt bästa humör.

Nu ska jag hälla på en famn full med inspiration för er!Här fanns många olika varianter på Adventsljusstakar, Arrangemang med ljus, stora och små planteringar och liggande kransar med ljus, kransar att hänga upp.


En bricka, fyra ljus, nummerbrickor, kuddmossa, en tallgren, några julgransbollar...Back to nature...
Använd en bit av björkstammen att plantera i eller som ljushållare. Dekorera med naturmaterial som kottar, mossa och grenar.Jag tycker ofta att det enkla och naturliga är det som blir lugnast och det snyggaste.
Som de brukar säga: "Smaken är som baken"!
Alla tycker vi olika, vilket jag tycker är bra. tänk om alla hade samma smak när det gäller ALLT!?! Alla skulle ha samma frisyr, samma kläder, likadana hus, samma inredning och köra med likadana bilar and the list keeps going on and on....

Jag hade med tre egna krukor att plantera i, varav de två runda är köpta från Sunds förra året. Jag drunknar i krukor hemma, så jag bestämde mig för att inte köpa nya iår (dessutom får man ha med egna, vilket är jätte sjyst av dem).


I mina planteringar (hann göra två) blev det mest naturmaterial, men kontrasten av en liten gråvit tomte och naturvitt ylleband balanserar och piggar upp. I övrigt finns där bara mossa, kottar och lite blåbärsris. Växterna jag använde var två vita hyacinter och en liten uppstammad sockertoppsgran.Stjärnorna som Hyacinten är dekorerad med är gjord av vitmålad näver.


Den rektangulära träkrukan hann jag inte plantera något i, men jag hann PLANERA. Så jag vet ungefär hur jag ska arrangera i den hemma vid ett passande tillfälle.


Mikaela (alltid glatt och uppiggande sällskap) hann göra tre planteringar.
En större modell av sockertoppsgranen i en högsmal kruka (ungefär som ifjol), en plantering i ett grått runt fat och denna mysiga hyacint som kikar upp ur mossan.


Väl hemma fick de åka rakt upp på köksvitrinen!En lyckad kväll, även om det var lite besvärligt att få något uträttat utan min högra tumme. 
Som tur hade vi hjälpsamma florister till vårat förfogande!
Jag fick mina kottar trådade, eftersom jag inte kunde knipa om järnrtåden själv... suck, en så enkel sak... rätt frustrerande faktiskt! Så stort tack Sanna för din hjälp!

Hann aldrig riktigt titta mig runt vad andra sysslade med, bara några glimtar, men det såg ut att vara rätt varierande arrangemang. Roligt hade vi i varje fall!


I år blir det inget undantag, utan vid ett senare tillfälle kommer jag och Mikaela återigen att ha en egen pysselkväll där vi gör lite roliga arrangemang, dekorationer och dörrkransar!

HÄR och HÄR kan ni se vad vi pysslade ihop 2013

Mera planteringar mm kommer helt klart flera gånger upp här på bloggen under november och december!


Kitty

3 kommentarer:

emeliewilhelmina sa...

Åååh vad fina! Tänker varje år att det sku vara kul att fara men missar det alltid!

Drömgården sa...

Det lönar sig att kolla i deras händelsekalender, finns på hemsidan och i butiken finns pappersvariant. Där står upplistade alla kurser. :)

emeliewilhelmina sa...

Ja alltså, Sunds information är det inget fel på, felet sitter mellan mina öron ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen