onsdag 12 november 2014

Mera lastpallar, konservburkar och naturmaterial!

Det är spännande det här med impulsiv inspiration! När den faller på kan man uträtta lite vad som helst! Efter att ha gjort ett sidobord på terassen av lastpallar och gamla betongplattor så hade jag inspiration att spinna vidare på samma idé.


I det förra inlägget visade jag hur jag gjorde bordet på stående, men nu blev det ett på liggande. Betongplattorna som jag använde till detta bord har jag faktiskt gjort själv på typ 2012 eller 2013, men har inte använt dem ännu. Nu plockade jag ut dem från förrådet och gjorde bordsyta av dem!

Hemgjorda betongplattor som bordsyta på mina lastpallar

Det första bordet såg lite ensamt ut. Nu har jag skapat mer balans. 

Det råkade sig att lastpallarna som jag hade hem igår hade brädorna fastspikade på längden, inte på bredden. Även om detta bord är liggande så går brädorna samma väg. Det är nog snyggare så, lugnare intryck än om de skulle gå åt olika håll! Dessutom kan man göra krokar eller spika in spikar och hänga upp något på dem.

Förstås gick jag ett nytt varv i vår skog och plockade lite mossa, några grenar med lav på sig, ett par stenar och en liten gran drog jag upp med rötter och hela köret!


I zinkbaljan (där jag tidigare haft sommarblommor) planterade jag en vit calluna och täckte jorden med härlig grön mossa och satte dit en sten och en torkad gren med lava på. 
Bakom syns den lilla granen som jag drog upp...

I skogen hittade jag även den gamla rostiga sågen som maken grävde upp med grävmaskin för ett tag sedan...
De ljusrosa calluna som tidigare stod uppe på det högre bordet har nu fått flytta ner och blivit ersatta med annat. Till sällskap fick de burkarna med mossa, som jag gjorde redan innan, och en av grenarna som jag hittade i skogen.

Högre upp står nu istället fräscha limegröna cypresser som jag inhandlade tidigare idag när jag tittade in till Sunds Trädgård. Skulle egentligen in för att suga upp inspiration inför pysselkvällen nästa vecka, men kom hem med dessa två cypresser och en vit calluna. Callunan planterade jag i en konservburk som fick stå nere i trälådan..


Känner mig väldigt nöjd, även om jag ännu saknar någon lykta eller ljusslinga.
När mörkret föll på så tände jag ett nytt ljus i konservburkslyktan (+ lyktan längre bort på bordet) och knäppte på slingan på väggen.Kostnad:
3 x ljusrosa calluna á 1,90€
2 x vit calluna á 2,90€
2 x cypress á 3,90€
totalt: 19,30€ 

Alla behöver vi lite ljus i vintermörkret!
Speciellt nu när regnet putsat bort all snö igen...


Kitty

3 kommentarer:

CAISA K. sa...

Härligt med återanvändning, jag gillar!!
Och du, det där med impulsiv inspiration känner jag igen. Härligt när den väl slår in :)

Helens trädgård sa...

Åhhh, så supersnyggt!
Tack för inspirationen!

Jord under naglarna sa...

Jättefint höstarrangemang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen