söndag 28 februari 2016

Omtumlande vecka, men kul!

Alltså vilken vecka!!

Känns som att det har varit fullt ös ända från måndag.

Började måndagen med blodprover på laboratoriet, for en sväng via gymmet och sedan hem där jag och Alva sådde ett till tråg med microgreens/smörgåsgrönsaker. Avslutade dagen med årsmöte för NÖT- Norra Österbottens trädgårdssällskap. På mötet blev jag inröstad i styrelsen och placerad som bloggansvarig för NÖT's blogg. Innan "natten" hade jag kollat in bloggen, skrivit och publicerat mitt första inlägg. Jag har bara bloggat i "Blogger" och nu ska jag även blogga i "Wordpress" som jag är helt obekant med! Men bara jag hinner leka runt lite på bloggen och kanske konsultera min goda vän/bloggsyster (som använder wordpress) så ska jag nog komma in i ett flow med den portalen också.


Tisdag sprang jag ärenden, gjorde lite justeringar inför kursen som jag drar tisdagkvällar och hann med hushållssysslorna. Sedan var det att styra kosan mot Bennäs i tid för att hinna koka kaffe till mina kursdeltagare, fjärde och sista kurskvällen till ära! Vilket härligt gäng jag fått umgås med, det har varit riktigt inspirerande för mig med. Har haft med kameran två kvällar, men aldrig hunnit ta några bilder. Fick dock låna nedanstående av en kursdeltagare. Efter sportlovet drar jag igång samma kurs i Nykaleby.
Som ni kanske förstår så gick kursen ut på att de skulle planera sina trädgårdar.


Onsdag drog igång med läkarbesök på kirurgiska polikliniken. Min man hade även hjälpt mig koppla ett uttag till min växtlampa (medan jag höll kurs kvällen innan). Tyvärr hade han glömt en viktig grej gällande speciallampan/växthuslampan och gjorde ett litet misstag och lampan smällde! Efter att jag fått goda råd på jobbet och försökt få tag i en lampa gav jag upp. Nya tag med lampan imorgon...
Eftersom jag var in till jobbet så kom jag förstås hem med en kruka pärlhyacinter och en påse glasföremål ur fyndlådan (de har jag inte visat ännu, men min DIY med hyacinten hittas HÄR)
Avslutade kvällen på bästa sätt, Frökurs med Fredrik och nästan 30 entusiastiska deltagare på Sunds! Missade ni mitt inlägg så kan ni kolla HÄR, fixade nämligen ett filmklipp om kvällen.torsdag tog jag upp jakten på rätt lampa igen, men det gick inget vidare, den är så föråldrar. Köpte mig istället en som de säljer på sunds, som inte är så kraftig att den behöver omvandlaren (delen maken koppla bort och resultera i att lampan smällde).
Avslutade dagen med 40 års kalas!


Fredag tyckte jag att kunde börja lite lugnare.
Sedan såg jag att jag hade fått mail... Mer om det i ett senare skede! :) Så då blev det lite tid framför datorn. Hade bestämt träff på gymmet med Nina igen, så vi fick träna på trädgårdsmusklerna om vi ska få något uträttat i sommar! När kvällen kom var det mer än skönt att glida in i soffan med familjen och kolla "Fångarna på fortet"!

Kom massor av snö under kvällen/natten så på lördag fick mannen fara på jobb, dottern for till mommo och jag och sonen for iväg till Vimpeli (slalombacke knappt 100 km härifrån). Blev 4 timmar i backen med massa skratt, härligt väder och förstås massa filmande! Kom hem sent, åt skräpmat och satt sedan ända in på natten och klippte ihop och redigerade filmen med Alex.
Vill ni se filmen så kan ni kika här!


Nu är det redan söndag!!!
Tog en liten sovmorgon, sen frukost och var det att dra på ytterkläderna igen. Jepp, familjedag! Fram med snöskotern och släden, för den ska fyllas med pulkor, snowboardar, varm oboy, nybakta chokladkex och glada miner! huh, 3,5 timme senare var vi ganska möra och hungriga.


Det var kanske inte meningen att göra någon vecko-redovisning, det bara spann vidare...

Att jag hunnit publicera minst ett blogginlägg varje dag denna vecka förstår jag inte (varav flera filmklipp som tar massor av tid), och hunnit med både städning och matlagning! Produktiv vecka!
Känns som om veckan fluuuuugit förbi, men som om massor har blivit gjort!
Händelserik, utmanande och rolig!


Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen