onsdag 27 april 2016

Våra uteplatser, del 1

Till den nya samlingen med inspiration från uteplatser tänkte jag börja med ett inlägg från våran terass. Den byggdes sommaren 2007 och är över 50m2 stor.

Intill terssen växer ett körsbärsträd. Det är rätt trevligt när det först blommar in mellan terassräcket och sedan hänger där bär som man kan stå och plocka. I bakgrunden skymtar även porten med Alpklematisen 'Cyanea'.

Juni 2015 behandlade vi terassen igen. Denna gång böt vi nyansen till en gråare ton. Tyckte att det var mer passande än den varmbruna, eftersom vi har en kall färg på huset. Nyansen heter 'Poro' vilket är finska för ren, alltså djuret ren som springer i fjällen.


Här kan man tydligt se skillnaden. Vi fick regnväder och var tvungna att pausa emellan, så trappan är ännu obehandlad.


Våran terass är stor och sträcker sig runt knuten på huset, vilket gör att man kan själv välja om man vill ha mera sol eller skugga. Men också känna efter varifrån det blåser och välja sittplats efter det.


Ibland kan jag tycka att det är lite svårt att få ihop helheten och skapa rumskänsla på våran terass.
Den är så öppen. Vår plan är att sätta upp några reglar och stolpar som bildar en pergola, men det har inte varit prio 1 ännu.
Med hjälp av grupperingar och stilleben försöker jag ändå få till det.
Man vill ju att terassen ska var inbjudande och att iallafall något intressant ska finnas där. Kryddor planterade i stora krukor var jättefint och praktiskt istället för sommarblommor. De trivdes och växte jättebra.

Iår har jag skaffat hyllor i zink från ikea som ska stå på terassen. Men mera om dem sedan då de hittat sin plats.Borden på terassen brukar vi möblera om lite nu som då beroende på om vi ska ställa till med kalas, grillfest eller något annat roligt.
Blev lite långt dethär, men det var många olika vinklar och funderingar jag ville få fram.
Om ni vill kika hur det såg ut för ett par veckor sedan då jag städade bort höst-/vinterdekoren och lyfte fram våren så kan ni kika HÄR. (Hos oss är det inte ycket anat än penséer som går att ha ut ännu.)

För mera inlägg om terasser och uteplatser så kan du kika in på "Inspiration: Uteplatser".

Kitty

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

1 kommentar:

lavendia sa...

Mycket fint och mysigt. Det är bra med en altan som går runt mer än en sida på huset (vi har det dock inte i stan, men i sommarstugan).
Vi har också ett blått hus, men vårt är mer gråblått än ert ser ut på bilderna. / Britt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen