måndag 27 augusti 2012

Villa avslutning

Vi firar något som kallas för "villa avslutning" sista helgen i augusti varje år. Nu var den helgen här, så jag packade ihop familjen och sen blev vi uphämtade från en hamn i Larsmo och körde över med båt till min systers villa.


Vacker utsikt, eller hur?!


Det var så trevligt att komma ut i skärgården! Som ni kommer att se på flera bilder så hittade man bommor utställt lite här och där (och då finns det inte foton på allt). Här ovan ser man en glasburk och en gammal kanna med blommor och i betong gjutet XO-spel...

Min syster är väldigt intresserad av inredning, och hon har ett starkt öga för det också!

Här kommer lite bilder på själva stället, så förstår ni hur bra vi har haft det!


Förra säsongen påbörjades projekt: "måla om stugorna". Längst bak på tomten ser man ännu en röd byggnad, uthuset, som inte hunnit så sin omgång med lite svart färg. Dörrarna på bastubyggnaden (vi sov bakom dörren till vänster) ska bli målade grå så småningom.
Terasser ska byggas, stranden ska ändras på, muddras och få en ny brygga och vägen ner till stranden ska rätas upp. Kommer att bli jättesnyggt när allt är klart!

Här fanns också blommor både inne på dasset och ute på dess lilla mysiga terass!


Gillar ordspråket nedan...


Så får man då sitta här med utsikt över skogens fina björkar som upplyses upp av solen!

Senare var det dags för fyrverkerier och "smällare"... Vissa är ju då lite rädda... men ändå nyfiken! Alva hade ordnat ett "skydd" åt sig dit hon sprang och gömde sig varje gång de tände på något.


Skyddsglasögon hade killarna på förståss, säkerhet är viktigt!Att vakna upp med denna utsikt kan man inte klaga över...

Denna dag gick på något vis snabbt... vi hann njuta lite av vädret, barnen lekte, vi grillade lite lunch och drack kaffe... men...
Sen var det dags att bege sig hemåt!

Mormor och morfar kom emot oss utanför holmen för att haka på roddbåten som de skulle bogsera till stan. Förståss ville ALLA barnen med, så jag joinade dem så att jag fick hålla ett öga på dem.


Det var riktigt skönt att spendera helgen på villan!

Until next time...


- Kitty -

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen