fredag 16 september 2016

Hösten smyger in i trädgården

Nu har det blivit höst även i trädgården!

Löven gulnar i träden och många växter i trädgården har fått höstfärg.
Nu är det tid för de senblommande växterna att stå i centrum.

En som börjar slå ut de första blommorna nu är Höstkärleksört, Sedum 'Matrona'. Den har rodnande grön-lila blad, röda stjälkar och ljusrosa nyanser på blomman. En av mina favoriter när det kommer till höstkärleksört.I mutterrabatten blommar fortfarande Röd rudbeckia, Echinacea purppurea 'Magnus'. Framför har flocknävan, Geranium macrorrhizum 'Czakor', fått sin röda höstfärg.


Aronians bär börjar mogna och bladen blir röda.
Att bladen blivit röda är ett tecken på att vi haft kallt om nätterna!


Min klematis i porten till köksträdgården såg ut att ha kastat in handuken i våras, men i mitten av juni visade den sig. Nu är den högre än porten, vilket den aldrig varit förr, och har fler blommor än nånsin tidigare. Den brukar komma upp med en stjälk eller två till 1/2-2/3 av portens höjd, så den har varje år sett så klen ut. Nu ser den kraftigare ut, men frodig vore en överdrift. Köpte den hösten 2012 när vi anlade köksträdgården. Den var namnlös och på rea för 3€. Den påminner om 'Multi blue'.


Nedan om porten har även mynta fått höstfärg, där den står planterad i en konservburk bredvid stolen.Det var höstiga fredagshälsningar här från mig!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen