söndag 31 december 2017

Vinter i köksträdgården


Idag är det nyårsafton. Tidigare i veckan fick vi massor av snö, men nu är det halt och sörjit efter en dag med plusgrader, mestadels på uppfarten förstås, snö finns det nog ännu. Hann få lite bilder av köksträdgården med nysnö iallafall.

Nedanför stenkanten (som nu är täckt med snö) står mina buskblåbär. De gav fantastiskt stora och goda bär första året, men tror att de tagit lite stryk av tidigare vinter, för iår kom det inte ens blommor. Nästa år kanske? Skulle gärna ha fler buskar med blåbär. Får fundera hur jag bäst får mer plats för dem bara...


Mitt trogna trädgårdssällskap. Där Alva nu sitter i snön, där finns gräsmatta under. Vi har lite planer att ta bort gräsmattan  på denna sida av gården, men vet ännu inte om hela ryker eller inte.. Det är ingen stor gräsfläck, och det mesta förstördes av isbränna förra vintern.



22.9.2017

Har i princip skördat allt i köksträdgården.
Lite örter blev kvar, och jordärtskockorna förstås, de tar jag på våren.


... Några få blad finns kvar i toppen av grönkålsplantorna...


... och på svartkålen...



25.7.2017

Roligt att se lite grönt sticka upp.
Det är luftlöken.




Mitt "bär-stöd" av armeringsjärn sticker ut nu på vintern. Sommartid syns det knappt. Vi hade en ovanligt dålig sommar och det blev massor av ofärdiga bär kvar på björnbärskvistarna. Skulle antagligen ha kunnat ta in dem i värmen på hösten, men frosten hann förstöra dem. Hallonen däremot hade vi redan ätit upp.


Björnbär och hallon 2.7.2017



Gott nytt odlingsår till er alla!!

Missade du de två tidigare inläggen från min vinterträdgård?
Då kan du se dem HÄR och HÄR.

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen