torsdag 14 juni 2012

Hosta, Hosta och mera Hosta...


Måste bara lägga en bild på mitt blommande körsbärsträd, den har ju så underbara blommor!


En tomat håller på att mogna


När man inte hinner plantera perennerna som man grävt upp eller köpt... gräv ner hela krukan över vintern! Bilden ovan: högst upp Incarvillea, längst nere Toppklocka och Ligularia 'Hietala'.


Tänkte publicera några av mina Hostor... Dessa hittar man i mitt lilla stenparti nedanför köksfönstret.
 Bilden ovan: Högst upp har vi först 'Albopicta' som är rätt så ljus men med mörkbrokiga kanter. Bredvid finns två stycken av 'Francee' som är en rätt vanlig hosta med vitbrokig kant. Nedre delen består av 'Great Expectation', den är gulgrön i mitten och får två olika mörka nyanser av grönt, ganska bred brokig i kanten. Den andra är 'Minuteman' som har en bred vitbrokig kant.


Den här bilden är på från blomrabatten på baksidan.
Två Hostor är lika, minns inte namnet på den, men den har en tunn gulbrokig kant (nere till vänster). Nere till höger är 'Striptease' som är en ganska lugn enkel Hosta som är väldigt vacker, speciellt när man tittar närmare på bladens detaljer. Den har en ljusare fläck som går genom hela mitten på bladet och den fäcken har en vit flammig kant. Det syns bättre på vissa blad och knappt alls på andra... Uppe hittar ni samma 'Great Expectation' som föregående fotografi.

Här och här hittar ni andra som jag nyligen skrivit om och även en bättre bild på min fina tomatplanta. Det kommer fler Hosta sorter i ett senare inlägg, så att de får växa till sig lite först.

Tills dess, hej hej!


Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen