söndag 24 juni 2012

Midsommar

Nu är midsommarhelgen snart över. Vi har inte firat på något speciellt sätt, utan bara varit hemma med familjen. Men det betyder ju inte att man inte kan piffa upp vardagen för det!


Här är min midsommarbukett! Den är plockad i min egen trädgård och innehåller både perenner och ogräs!


Där finns Iris, revsuga, en näva, prästkrage, daggkåpa, revsmörblomma, randgräs, rödbladig alunrot, en helgrön hosta och hosta 'aureomarginata'.


När jag skulle städa undan efter att jag bundit min midsommarbukett hittade jag detta geraniumblad som låg så ensamt på diskbänken. Tog fram min "Kreativ teljushållare" (från Partylite). Den lilla ljushållaren lade jag på fattet med det andra ljuset, glaset fick en skvätt vatten och så blev det ett perfekt vas!


 Så här såg våran midsommar middag ut! Grillad korv och kyckling kryddad med egen marinad, klyftpotatis, tvättade morötter och sommarsallad.

Sommarsallad:
Issallad
paprika
gurka
körsbärstomater
melon eller jordgubbar
Salladslök
Fetaost i kryddad olja
hackad basilika


Passade även på att göra lite sommarfint uppe på köksvitrinen. 
I Partylites sommarkatalog finns massa skoj som man kan inreda med både inne och ute! 


Den hängande lyktan kan man även köpa utan ställningen ifall man vill hänga den från taket, om man har någon passlig krok eller ute vid terassen/pergolan eller där man tycker att den passar.


Igår kväll fick jag plötsligt pysselinspiration. Hade inte riktigt de material hemma som jag skulle ha behövt, men man tager vad man haver! Denna krona blev resultatet! Det är min första som jag gjort, ever! 
Uppe på bilden syns fler Partylite produkter...

Hoppas ni alla hade en lyckad midsommar!


Kitty

1 kommentar:

Liljas Corner sa...

Sidu, va fin krona! :) Och buketten blev så fin med irisen som krona på verket.

Nävan som jag hade på bild heter midsommarblomster, precis som jag skrev ;) Geranium sylvatica borde den heta på latin och växer också vild.

Imorgon har jag en av mina fem lediga dagar i sommar, och dessutom är J ledig. Har ingen aning om vad vi ska göra, kanske far vi på nån liten utflykt. Men ring då du slutar, kanske är jag hemma :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen