måndag 11 juni 2012

Trädgården snart i blom!

Kombinationen med tulpaner, dvärgiris och pärlhyacinter


Det grönskar i entrérabatten. Sakta men säkert blir det sommar även där. De mörkröda bladen på Revsugan träder fram i rabatten. Revsugan stiger upp ur sin bladrusett och får små blålila blommor i noderna.


Här, rabatten sett från andra sidan...
Har en Hosta, som egentligen är två olika, för ena sidan har gröna blad och den andra har vitbrokiga blad. (Har inget artnamn på dem, fick av min syster för många år sedan när de hade köpt en lägenhet i parhus...)


Klematis 'Cyanea' har slagit ut sina vackra blålila klockor


Äntligen börjar mina äppelträd ha utslagna blommor! Har gått runt och spanat på dem varje dag i väntan på att de ska slå ut. Men det är väl lite som ordspråket: Man ska inte stå och se på den gryta som ska börja koka.... eller hur det nu var...


Bloggade tidigare om mina vandringar runt trädgården som jag dagligen gör. I detta inlägg ser vi när jag hade varit lite oförsiktig och rev bort en del av en liten rodgersia som jag flyttade förra sommaren. Nu har jag iallafall fått bekräftat att den klarat sig, för nu kommer det upp en ny...


ÄLSKAR min Spirea 'Goldmund'! Bredvid den finns två kraftiga plantor av Iris som jag fick av en väninna för två år sen. Nu har den knoppar, så snart ska ni få se så vackert den blommar!


Har haft kalas för båda barnen idag, så nu är jag rätt trött och har tidig väckning imorgon. Det är dotterns 3års dag idag, sonen fyllde 8år för 1,5 vecka sen och hade då ett kalas för sina kompisar... Mer om det en annan gång!


Kitty

1 kommentar:

Sandra, i sagarden sa...

Åh vilken cool hosta!! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen