söndag 17 februari 2013

Vinterträdgård och bus med barnen


Denna oändliga längtan till våren och sommaren!!!
Gick runt i min snötäckta trädgård igår och dagdrömde om våren, som förhoppningsvis snart är här!
Blev ju tvungen att sedan jämföra med bilder från förra säsongen... Och det gav inte mindre längtan precis, snarare tvärtom!

Bilden ovan är mitt lilla körsbärsträd "Skuggmorell" som växer intill terassen. Nu är hela stammen under snö, men snart så får jag se gul småblommig Krokus blomma under trädet!
Om ni tittar högst upp till höger så skymtar Krokus av flera färger som sticker upp i gräsmattan!


Körsbärsträdet har ju också så otroligt söta blommor! Trädet brukar bli helt vitt när det blommar som mest! Wonderful!

Tillbaka till verkligheten!


Mina äppelträd står också med tassarna i snön och några roskvistar har kämpat för att hållas ovan ytan, bara för att påminna mig om de vackra blommor som komma skall... Rosorna som växer i detta hörn är kanadensiska rosorna "Martin Frobisher", "Prairie Joy" och "Adelaide Hoodless". Längst in mot häcken sitter två Midsommarrosor, Rosa pimpinellifolia 'Plena'.


"Martin Frobisher" fick lite problem med bladlöss på blad och stjälkar, och stora larver som åt sig rakt igenom knopparna! Och jag tog dem på bar gärning!!! Den hann få några små blommor till slutet av säsongen, men tillväxten blev väldigt lidande!
Hoppas på bättre lycka detta år!


Får se nu då hur mina Syrener mår i år...
De har blivit tilltuffsade och avbrutna flera gånger av snöskotrar, cyklar och barn!
Den till vänster som syns på båda bilderna är den som blommade för första gången, förra sommaren. Det är även den som fått mest grenar brutna och därför är lite ojämn och klen i ena sidan. Den andra då?? Ja... Den har hamnat under snön! Plogbilen... grr!


Men...
Ännu har vi massor av snö och den vintergröna granhäcken har ännu täcket på!
Lika bra att sluta längta, bara för en liten stund, och istället njuta av snön med barnen, för de älskar snö!


Vi har våran slänt upp mot skogen (som nu är lite högre efter att maken skuttade bort lite snö av infarten med en hjullastare) där barnen kan åka pulka!
Ganska lyx med egen backe på gården!
Här är det inte svårt att sysselsätta barnen. Sonen (snart 9 år) gillar både pulka och snowboard, men han vill ju ha lite utmaning och gör häftiga hoppor att åka på! Och det är ju klart att lillasyster (snart 4 år) också vill åka på dom...


Och de ger en riktig flygtur!!
Själv vågar jag inte åka på hoppan... Men lillasyster... HELT ORÄDD!!


Mjuklandning...


Ja... Och ibland en mindre mjuk landning... mera mot volt-landning! Men hon är uppe på ett vips och vill åka igen!

Blir mycket vila i helgen och att umgås med familjen hemma.
Påbörjade en antibiotika kur igår och har inte egentligen kunnat träna på två veckor! Börjar ha riktigt träningsabstinens! Men jag har så sjukt och tryckande i bröstkorgen så det är nog bara att ta det lugnt och vila sig frisk!
Vikten stannade av första sjukveckan, men denna veckan har det rasat istället!
Får nöjd meddela att jag nu fått bort nästan 12kg!!!


- Kitty -

3 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Visst börjar man längta till våren! Alltid så många planer, men vad som sen blir gjort... Snyft, min enda fina azalea har fått flera grenar knäckta av snön i vinter :( Hoppas den tar sig ändå.

Våra höns har vi haft sen i somras, då sonen hade som projekt att kläcka dom själv från ägg. Det är tre olika raser och vi har ett litet hönshus på gården. Dom började värpa vid jultiden. Jo, lite lyxigt är det nog :)

Må så gott!

Lilja's Corner sa...

Ja-a, våren, den våren... Jag har just shoppat blomböcker på adlibris... :)

Nej, va synd att du int kommer till skolan! Sku nog va bra med dina idéer. Men men, viktigare är det att du blir frisk. Vi kan ju höras nåt jo!

Cornelia sa...

Vilka tuffingar i backen :). Ja småsyskonen får nog lära sig en del tuffa tag från början :).
Trevligt att se sommar/vinterbilder från er fina trädgård. Ja nu ligger en härlig tid framför oss, då snön smälter och man får gå på upptäcktsfärd i trädgården...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen