torsdag 9 juli 2015

Öppen trädgård: Sandra Konttinen

Bättre sent än aldrig!
Nu vill jag presentera Sandra Konttinen och hennes trädgård som stod öppen för allmänheten under
Öppna trädgårdar 28.6.2015.


Sandras Trädgård går inte att missa när man passerar på vägen!
Här väller det ut växter ända ut på vägen, man kan se gångarna slingra sig mellan alla planteringar och ett inbjudande buskage av syrener!
Sandras tre barn har en egen del i trädgården där det finns rum för lek och bus.
Platsen är som tagen ur en saga!
Gräset runt lekplatsen är den ända gräsmatta som finns i trädgården.
Hela bakgården är som ett paradis för en trädgårdsgalen paparazzi som mej (och många andra), med sten och grusgångar som går kors och tvärs över hela bakgården och runt varje hörn upptäcker man nya intressanta växter, kompositioner och stilleben!

Dammen är nästan det första man lägger märke till. Den har en bra form och storlek. En pump livar upp vattenytan i dammen, men det kommer också ner i ett vattenfall. Runtom finns växter båda i dammen och på sidan om. Till vår överraskning skvätter det till när en groda tar sig en simtur!


Violkungsljus, Verbascum phoeniceum 'Violetta'
 Sandras far, som har plantskolan Botnia plant, var där och sålde perenner.
Två plantor av Violkungsljus följde med mig hem!

Längst in i trädgården har Konttinen's byggt ett lounge-hörn med en stor hörnsoffa. I år tillkom ett stort utekök som ramar in, skyddar och helt klart kommer till stor användning!
För att inte nämna hur snyggt det är!!Efter denna bild tog batteriet i min kamera slut! Jyst så! Jag som bara kommit genom halva trädgården! Ni får helt enkelt besöka trädgården själva, nästa gång hon håller öppet, och uppleva den! 


Kitty

1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

En trädgård som verkligen gör skäl för namnet. Synd att jag bor så långt bort. Hade hemskt gärna velat se den i verkligheten och även handlat växter. Växter från finska klimatet brukar även gå bra här.
Tack för rundturen!
Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen