torsdag 23 januari 2014

Ny inspiration för träning och bra kost!

Dags för ett ryck igen!

December månad var inte min månad! 
Jo visst, jag hade en väldigt givande och rolig arbetspraktik, julen smög runt hörnet, träffade vänner och familj mer än vanligt. 
Men! 
Jag var febrig i två veckor, flunsig och yr. Kunde inte träna och hade varken energi eller motivation att "orka satsa" på att få i mig rätt kost. Ville även unna mig nåt smått extra när vi var bortbjudna till bekanta. Dessutom hade jag mer stress! 

Tempot var ganska det samma som jag haft sedan oktober, men stressen berodde på mer än fyllt schema. Stress över för lite träning (snarare abstinens när man så gärna vill träna), stress över att jag inte påbörjat mitt lärdomsprov (slutarbete), stress över ekonomin som fattig studerande (och dessutom extra utgifter kring jultiden), stress över jobbsituationen (kommer jag att ha tillräckligt med arbetstimmar), Stress över ovissheten om framtiden (Hittar jag jobb inom trädgårdsbranschen till våren? Får jag något jobb när mina studier är klara?) Slutligen... stress över att jag samlat på mig 3-4 kg extra under december pga fel kost, för lite träning och stress...

Efter julen bestämde jag mig för att rycka upp mig!
Nu ska det tränas fem dagar i veckan och nu MÅSTE jag komma tillbaka på rätt spår med kosten!

Träningen kom jag bra igång med, men hade lite svårt med självdisciplinen angående kosten. Jag äter bra mat, men har inte varit så noga med mellanmålen och tiderna, speciellt inte kvällarna. Älskar att ta en skål glass i soffan framför tv efter att barnen gått och lagt sig. Då är det avkoppling på hög nivå! Men, nu ska den "belöningen" bort..

I måndags gjorde jag en mellanvägning. 
Vikten står helt stilla! 
Något är fel med tanke på hur mycket jag tränar och försöker äta sunt. 
Så nu började jag fylla i min mat-dagbok igen, så ska jag tillsammans med en viktcoach på gymmet gå igen den nästa vecka.

Ska dela med mig lite inspiration av hur min meny sett ut de senaste dagarna

Kyckling och böngryta
Strimlad naturell kyckling, zuccini, paprika, morot, bönmix, cashewnötter, kokosgrädde, vitlök, ingefärapaste, grön currypaste och kryddor.



Lindströmsbiff
serverade med kokt morot och ärter (kalla), Sallad


Hade svårt att hitta inspiration till matlagningen igår. Hade inget "protein" i kylen och fick gräva runt i frysen. Bestämde mig för ett paket sej (alaska pollok). Plockade fram lite olika ingredienser och började komponera ihop. Resultatet blev en riktigt lyckad och smakfull Fiskgratäng!

Fisk-Tomatgratäng
~400g Sej (eller annan fisk)
1 burk krossad tomat
1st hackad gul lök
1 klyfta vitlök, pressad
ca 10 cm zuccini, tärnad 
1st riven morot
1 näve riven ost + 1 näve att strö över senare
Kryddor ex. Salt, peppar, torkad timjan, grönsaksbuljongpulver, lite torkad chili och lite ingefärapaste.


Lägg fisken i en ugnsform. 
Blanda alla ingredienser, smaksätt och rör i den rivna osten.
Salta och peppra fisken och häll sedan över tomatsalsan.
Gratinera i ugnen på 180 grader ca 15min.
Ta ut formen och strö över resten av osten.
Sätt in fisken ca 15 min till eller tills den är genomstekt.

Jag serverade den med kokt ägg och riven kål och morot. Resten av familjen fick även kokt ris till.



Mellanmål. Enkelt och snabbt!

Äggrulle med räkor
Vispa upp två ägg och häll en liten skvätt soya (typ 1/2 tsk). Stek i panna som en tunn omelett och rulla ihop den strax innan den stelnat helt. låt stå lite, skär i skivor.
Bred ut lite grynost och räkor på salladsblad. Salt och peppar. Placera sedan omelettrullen på och vik ihop.




Det här brödet är ett bra substitut för vanligt mjukt bröd. Kolhydratfattig och full av goda fetter mm. Har visat det förut här på bloggen. Receptet hittade jag på bloggen 54kilo.se, men gjorde några små ändringar den här gången. 
(Minskade med 1 ägg, Satte till en skvätt vatten (ca 1msk) och 2 msk speltmjöl.)


Som ni ser i min träningsdagbok på Endomondo så har jag tränat betydligt mer nu. Början av december var jag sjuk, och det syns! Den här veckan är redan över 4 timmar, men ännu är inte veckan över. ;)


Hoppas mitt nya ryck ska göra en förändring mot det bättre. Vill ju göra ett bra resultat nästa vecka när jag har min 1års-vägning!





Kitty

1 kommentar:

Ingrid sa...

Hej!
Hittade din blogg av en slump i dag, och har tittat runt lite. Här var mycket vackert på trädgårdsfronten, och även mycket att inspireras av!
Fantastisk att du har ändrat ditt liv så, och gått ner så mycket i vikt!!!!

Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen